Antena Meniu Search
x

Video Poliţia a luat, după 3 zile, măsuri împotriva şoferului din Slatina care a omorât un om pe trecerea de pietoni: "Persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie"

IPJ Olt a anunţat primele măsuri pe care le-a luat împotriva şoferului din Slatina care a lovit şi ucis un bucureştean pe o trecere de pietoni. Măsurile vin după trei zile de la producerea accidentului, iar IPJ Olt a subliniat faptul că persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, în condiţiile în care oamenii se tem că şoferul ar putea scăpa uşor datorită relaţiilor pe care le are.

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 21:02

Vezi și

Inspectoratului de Poliție Județean Olt a anunţat că în cazul accidentului din 21 august, din Slatina, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru şoferul care a dat peste un bărbat pe trecerea de pietoni.

"De asemenea, în sarcina conducătorului auto, inculpat în cauză, a fost dispusă obligația de a nu conduce vehicule pe perioada stabilită de organul judiciar", a mai anunţat IPJ Olt. Şoferul avea deja permisul reţinut de doi ani, după ce a lovit o persoană şi a fugit de la locul accidentului, dar circula, legal, în baza unei dovezi.

După accidentul de sâmbătă, şoferul, care este anchetat pentru ucidere din culpă, ar fi fost văzut plimbându-se prin oraş cu maşina. Specialiştii în drept nu exclud ca tânărul din Slatina să scape doar cu o pedeapsă cu suspendare, fiul victimei relatând pentru Observator că şoferul "este o persoană destul de influentă în oraş, are tatăl am înţeles avocat şi socrul dânsului este cineva cu functie înaltă în Politia Rutieră"

"Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a ţinut să precizeze IPJ Olt în comunicatul transmis.

Pe acelaşi subiect

Cum s-a petrecut accidentul din Slatina

Bărbatul de 68 de ani încearcă să traverseze strada pe trecerea de pietoni. Tocmai îşi lăsase maşina la spălătorie şi voia să îşi cumpere o cafea.

Nu apucă să ajungă la jumătatea drumului că este izbit în plin de o maşină care venea cu viteză. Imaginile de pe camera de supraveghere arată că şoferul nici măcar nu a încercat să-l evite pe bărbat.

În imaginile surprinse şi postate pe internet se vede cum şoferul unui autoturism opreşte la vederea pietonului, însă tânărul de 25 de ani nu apasă deloc frâna, ci îl loveşte în plin pe bărbatul care traversa strada, proiectându-l pe acesta câţiva metri în aer.

Conform datelor furnizate de Poliţia Judeţeană Olt, accidentul s-a produs, sâmbătă, pe strada Cireaşov din Slatina.

De ce circula şoferul din Slatina, deşi avea permisul reţinut de doi ani

Şoferul de 25 de ani nu este la prima abatere. Avea permisul reţinut după un accident produs în urmă cu doi ani, când lovise o femeie într-o parcare dintre blocuri.

Imediat dupa accident, tanarul ar fi intrebat-o pe femeie daca are nevoie de ingrijiri medicale. Cum aceasta a refuzat pe moment, el si-a vazut mai departe de drum, desi avea obligatia sa anunte accidentul la politie. Dupa alte doua ore, victima a acuzat dureri la picioare, asa ca a mers la spital. Acolo politistii i-au intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala, dar si pentru fuga de la locul accidentului.

Nu ar fi trebuit să se mai urce la volan. Însă după câteva zile de la accident a obţinut de la procurorul care ancheta cazul o dovadă pentru a putea circula timp de 30 de zile. A fost prelungită din lună în lună până a venit starea de urgenţă iar mai apoi starea de alertă şi nu a mai fost obligat să ceară reînnoirea hârtiei.

Cazul a stârnit revoltă în mediul online, în special în rândul celor care au văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi se tem că tânărul ar putea scăpa nepedepsit cu atât mai mult cu cât împotriva sa nu se luase nicio măsură preventivă. Tot oamenii povestesc că este fiul unui avocat şi ginerele unui poliţist de la rutieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Poliţia a luat, după 3 zile, măsuri împotriva şoferului din Slatina care a omorât un om pe trecerea de pietoni: "Persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie"