Antena Meniu Search
x

Video Fiul bărbatului ucis în Slatina pe trecerea de pietoni, în stare de şoc: "Mi-au spus prietenii că şoferul şi ieri s-a plimbat în oraş cu o maşină"

Informaţii noi în cazul bărbatului omorât sâmbătă pe o trecere de pietoni din Slatina. Şoferul care l-a lovit este recidivist. Avusese un accident în urmă cu doi ani şi deşi rămăsese fără permis, a putut circula în voie. Dovada obţinută de la procuror i-a permis să se urce la volan. Iar legile din pandemie nu l-au mai obligat să-şi reînnoiască documentul în fiecare lună. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 23.08.2021, 21:37

Vezi și

Bărbatul de 68 de ani încearcă să traverseze strada pe trecerea de pietoni. Tocmai îşi lăsase maşina la spălătorie şi voia să îşi cumpere o cafea. Nu apucă să ajungă la jumătatea drumului că este izbit în plin de o maşină care venea cu viteză. Imaginile de pe camera de supraveghere arată că şoferul nici măcar nu a încercat să-l evite pe bărbat. După două ore, soţia bărbatului este chemată la poliţie. 

Fiul victimei: A venit la poliţie, însoţită de cei doi politisti şi i-au spus să stea jos, i-au dat un pahar cu apă şi i-au spus că tatăl meu a fost implicat într-un accident auto şi din păcate este la morgă. 

Tânărul îndurerat încă nu şi-a revenit din şoc. Tocmai şi-a îngropat tatăl şi încearcă să înţeleagă cum s-a întâmplat tragedia. A aflat între timp cine este cel care i-a omorât părintele. 

Fiul victimei: Este o persoană destul de influentă în oraş, are tatăl am înţeles avocat şi socrul dânsului este cineva cu functie înaltă în Politia Rutieră.

Pe acelaşi subiect

Şoferul din Slatina avea permisul reţinut de doi ani

Şoferul de 25 de ani nu este la prima abatere. Avea permisul reţinut după un accident produs în urmă cu doi ani, când lovise o femeie într-o parcare dintre blocuri. 

Corina Matlinschi, reporter Observator: Imediat dupa accident, tanarul ar fi intrebat-o pe femeie daca are nevoie de ingrijiri medicale. Cum aceasta a refuzat pe moment, el si-a vazut mai departe de drum, desi avea obligatia sa anunte accidentul la politie. Dupa alte doua ore, victima a acuzat dureri la picioare, asa ca a mers la spital. Acolo politistii i-au intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala, dar si pentru fuga de la locul accidentului.

Nu ar fi trebuit să se mai urce la volan. Însă după câteva zile de la accident a obţinut de la procurorul care ancheta cazul o dovadă pentru a putea circula timp de 30 de zile. A fost prelungită din lună în lună până a venit starea de urgenţă iar mai apoi starea de alertă şi nu a mai fost obligat să ceară reînnoirea hârtiei. 

Adrian Cuculis, avocat: Accidentul din Slatina scoate la iveala de fapt niste neputinte ale sistemului, mai ales cu privire la starea de alerta, in conditiile in care stim foarte bine ca in cadrul dosarelor penale, dreptul sau prelungirea de a conduce nu trebuie ceruta la procuror. 

După accidentul de sâmbătă, şoferul este anchetat pentru ucidere din culpă, însă este liber.

Fiul victimei: Mi-au spus prietenii ca si ieri s-a plimbat in oras cu o masina neagra. Practic ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Specialiştii în drept nu exclud ca tânărul din Slatina să scape doar cu o pedeapsă cu suspendare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Fiul bărbatului ucis în Slatina pe trecerea de pietoni, în stare de şoc: "Mi-au spus prietenii că şoferul şi ieri s-a plimbat în oraş cu o maşină"