Antena Meniu Search
x

Video Sorin Oprescu, lăsat liber și fără restricții în Grecia, deși în România are o condamnare de 10 ani

Sorin Oprescu rămâne în Grecia. Nu va fi predat României şi, de azi, e liber. În plus, judecătorii au decis că nu are nicio restricţie pe teritoriul elen. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 21.07.2022, 20:37

Vezi și

Apărarea lui Sorin Oprescu a fost bazată pe doi factori: starea proastă de sănătate a acestuia şi condiţiile precare de detenţie din penitenciarele din România. În faţa judecătorilor eleni a adus un martor care a vorbit din nou de condiţiile de detenţie din România.

Sorin Oprescu spune că nu ar rezista într-un penitenciar din România

Faptul că suferă de o boală de peste 20 de ani, închis într-un penitenciar din România acesta nu ar ieşi în viaţă chiar dacă ar recurge la orice cale de atac, a spus Sorin Oprescu, potivit informaţiilor Oservator, în faţa instanţei din Grecia.

Şedinţa a început de dimineaţă la ora 10:30 de minute, iar la ora 13 judecătorii au decis: Sorin Oprescu rămâne în Grecia fără control judiciar, iar statul îi va da înapoi cei 5.000 de euro puşi pentru controlul judiciar pe cauţiune în Grecia. Dacă Sorin Oprescu părăseşte Grecia atunci România poate emite din nou un mandat pe numele acestuia şi procedura de extrădare se poate relua în alt stat, iar dacă se întoarce în România acesta merge direct după gratii pentru ispăşirea pedepsei de 10 ani şi 8 luni de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Sorin Oprescu, lăsat liber și fără restricții în Grecia, deși în România are o condamnare de 10 ani