Antena Meniu Search
x

Sorin Baloş, medicul chirurg prins în flagrant luând mită, arestat preventiv pentru 30 de zile

Medicul braşovean care a fost prins în flagrant luând mită, chirurgul cardiovascular Sorin Baloş, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce iniţial a fost plasat în arest la domiciliu.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 05.11.2021, 16:44

Sorin Baloş, medicul chirurg prins în flagrant luând mită, arestat preventiv pentru 30 de zile
Sorin Baloş a fost prins în flagrant luând mită 8.000 de lei

Tribunalul Braşov a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru medicul braşovean care a fost prins în flagrant luând mită, chirurgul cardiovascular Sorin Baloş, după ce, iniţial, magistraţii acestei instanţe l-au plasat în arest la domiciliu, decizie ce a fost contestată de procurori.

"(...) admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva încheierii nr. 178/UP/03.11.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov (...), pe care o desfiinţează cu privire la soluţionarea propunerii de arestare preventivă în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Baloş Sorin. Rejudecând în aceste limite: În baza articolul 204 alineat 10 şi articolul 226 Cod de procedură penală admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov (...) dispune arestarea preventivă pe o durată de 27 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, a inculpatului Baloş Sorin. (...) Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", se arată în soluţia pronunţată de magistraţii Tribunalului Braşov, postată pe portalul instanţelor.

Soluţia este definitivă. Iniţial, medicul care a fost prins în flagrant, în urmă cu două zile, luând mită pentru a efectua o operaţie la un spital de stat, chirurgul cardiovascular Sorin Baloş, a fost plasat în arest la domiciliu prin decizia magistraţilor Tribunalului Braşov. Această decizie a fost contestată de procurori.

Spitalul Judeţean Braşov s-a delimitat de acţiunile medicului

Pe acelaşi subiect

Cardiologul acuzat că a primit șpagă se numește Sorin Baloş și ar fi primit 2.000 de lei înainte de operaţie, care a avut loc la Spitalul Judeţean din Braşov. Restul de 8.000 de lei i-a primit câteva zile mai târziu, în cabinetul său dintr-o clinică privată.

Doctorul nu ştia că rudele pacientei au povestit şi altora despre suma uriaşă pe care le-o pretinsese şi... s-a trezit cu procurorii anticorupţie în cabinet, care l-au dus la audieri. Nepotul femeii a căutat ajutor cum a ştiut. I-a scris lui Marian Godină, care a postat mesajul pe pagina sa de Facebook.

Dacă reprezentanţii clinicii private l-au apărat pe medic spunând că "este o întâmplare nefericită", reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov s-au delimitat de acesta şi au condamnat practica medicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Justitie » Sorin Baloş, medicul chirurg prins în flagrant luând mită, arestat preventiv pentru 30 de zile