Antena Meniu Search
x

Spitalul Judeţean Braşov "condamnă şi se delimitează" de medicul cardiolog care a luat 8.000 de lei şpagă

Spitalul Judeţean Braşov se delimitează de medicul cardiolog care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la ruda unei paciente operate la inimă. Sorin Baloş a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.11.2021, 12:31

Sorin Baloş este acuzat că ar fi luat şpagă de 8.000 de lei pentru o operaţie
Sorin Baloş este acuzat că ar fi luat şpagă de 8.000 de lei pentru o operaţie

Sorin Baloş, un renumit chirurg braşovean, a fost prins în timp ce lua bani pentru o operaţie la inimă. Rudele unei paciente operate spun ca medicul le-ar fi cerut 10.000 de lei "pentru echipă". Cardiologul ar fi luat luat 2.000 de lei imediat după intervenţie. Restul de bani i-a fost adus, la control, în cabinetul său dintr-o clinică privată, unde i s-a realizat şi flagrantul.

Dacă reprezentanţii clinicii private l-au apărat pe medic spunând că "este o întâmplare nefericită", reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov s-au delimitat de acesta şi au condamnat practica medicului.

"Legat de cazul medicului din cadrul SCJU Bv,care este acuzat ca a pretins și a luat mita de la un pacient în schimbul prestației actului medical, conducerea unității dezaproba, condamna și se delimiteaza clar de aceste practici, care afectează profund imaginea institutiei și nu ii sunt caracteristice!!!Consideram ca acesta este un act individual și fiecare este răspunzător pentru hotărârile luate", a transmis Comitetul director SCJUBv, conform reporterului Observator Claudiu Loghin.

Cine este medicul reținut pentru șpagă, în Brașov

Pe acelaşi subiect

Cardiologul acuzat că a primit șpagă se numește Sorin B. și ar fi primit 2.000 de lei înainte de operaţie, care a avut loc la Spitalul Judeţean din Braşov. Restul de 8.000 de lei i-a primit câteva zile mai târziu, în cabinetul său dintr-o clinică privată.

Doctorul nu ştia că rudele pacientei au povestit şi altora despre suma uriaşă pe care le-o pretinsese şi... s-a trezit cu procurorii anticorupţie în cabinet, care l-au dus la audieri. Nepotul femeii a căutat ajutor cum a ştiut. I-a scris lui Marian Godină, care a postat mesajul pe pagina sa de Facebook.

"I-am dat un număr de telefon la care să sune și i-am zis să nu cumva să dea înapoi și să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuții domnului doctor. Pe hol așteptau câțiva "pacienți" care au intrat în cabinet nepoftiți, imediat după tranzacție", a scris Godină.

Iar la postarea sa a comentat și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: "Medici tineri pleaca din tara pentru ca nu sunt scoase posturi la concurs - posturile sunt ocupate de multi astfel de tovarasi care isi bat joc de oameni necajiti".

Sorin Baloş a negat acuzaţiile de luare de mită

Doctorul Sorin B. a negat cu vehemenţă acuzaţiile de luare de mită. Spune că face totul transparent, iar banii primiţi după operaţie au fost plătiţi pentru un consult.

Procuror Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: "Respectiva persoană reprezintă pericol. Nu este o atitudine corectă nici faţă de persoanele vulnerabile care necesită intervenţii chirugicale, nici faţă de ceilalţi colegi medici, care unii dintre ei şi-au sacrificat şi viaţa în lupta cu pandemia fără a solicita sume de bani", explică prim-procurorul Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, Claudiu Sandu.

Tribunalul Brașov a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, dar i-a interzis medicului să se apropie de martorii din dosar și să comunice cu aceştia.

Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de procurori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Spitalul Judeţean Braşov "condamnă şi se delimitează" de medicul cardiolog care a luat 8.000 de lei şpagă