Antena Meniu Search
x

"Tăietorul de degete", unul dintre cei mai căutaţi infractori din Europa, arestat în Elveţia

Poliţia din Zürich a anunţat, joi că a arestat un bărbat de origine belgiană în vârstă de 35 de ani, Flor Bressers, supranumit "tăietorul de degete". Bărbatul a fost reţinut, iniţial, "pentru falsificare în documente", iar ulterior, autorităţile au descoperit că infractorul avea un mandat internaţional de arestare, relatează Euronews.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 15:34

"Tăietorul de degete", unul dintre cei mai căutaţi infractori din Europa, arestat în Elveţia
- Interpol

Flor Bressers era căutat de autorităţile belgiene din mai 2021. Curtea de Apel din Anvers l-a condamnat în 2020 la patru ani de închisoare pentru acuzaţii precum răpire, luare de ostatici, jaf armat, trafic de droguri şi furt.

Presa belgiană i-a oferit mai multe porecle, inclusiv "tăietor de degete", pentru că ar fi folosit o foarfecă de grădinărit pentru a tăia degetul unui traficant de droguri ca să îl pedepsească.

O altă poreclă atribuită infractorului este "De Universitair", deoarece se presupune că are o diplomă în criminologie.

Patrick Céréda, directorul biroului de presă al Poliţiei cantonale din Zurich, a declarat că "în cadrul procedurilor de la Zürich, el este acuzat de falsificarea actelor de identitate pe scară largă".

"Pe baza informaţiilor din străinătate şi a conţinutului mandatului internaţional de arestare, persoana urmează să fie clasificată ca fiind foarte periculoasă", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Justitie » "Tăietorul de degete", unul dintre cei mai căutaţi infractori din Europa, arestat în Elveţia