Antena Meniu Search
x

Turc prins când încerca să mituiască un poliţist de frontieră pentru a intra în România cu parfumuri contrafăcute

Autorităţile din România au prins un turc ce a încercat să ofere mită unui poliţist român de frontieră pentru ca acesta să-i permită să intre în România cu parfumuri contrafăcute.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 15:58

Parfumurile contrafăcute au fost descoperite într-un autocar ce urma să intre în România
Cetăţeanul turc era şofer de rezervă pe un autocar ce urma să intre în România - Poliţia de Frontieră
  • Bărbatul turc era şofer de rezervă pe un autocar ce urma să intre în România.

Incidentul s-a produs la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, unde poliţiştii români de frontieră au oprit un autocar condus de un cetăţean turc şi în care se aflau mai mulţi pasageri, dar şi alţi doi cetăţeni turci care figurau drept şoferi de rezervă.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, oamenii legii au descoperit, într-un loc special amenajat din autocar, 791 de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute. Pentru ca poliţistul de frontieră care a descoperit parfumurile să treacă peste incident, unul dintre şoferii turci, un bărbat în vârstă de 47 de ani, s-a oferit să-i plătească suma de 700 de euro.

Turcul care a vrut să ofere mită unui poliţist român de frontieră, plasat sub control judiciar

Poliţistul român de frontieră a refuzat mita şi a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj. Imediat s-a format o echipă de anchetă condusă de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi care s-a deplasat la faţa locului pentru a constata infracţiunea flagrantă.

Procurorul a dispus ca cetăţeanul turc să fie anchetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, el urmând să rămână sub control judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, au fost ridicate cele 791 de parfumuri, cu o valoare estimată la circa 197.750 de lei, urmând să continue şi ancheta pentru comiterea infracţiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Turc prins când încerca să mituiască un poliţist de frontieră pentru a intra în România cu parfumuri contrafăcute