Antena Meniu Search
x

Ce şpăgi primea un fost şef IPJ Prahova, pentru posturi de conducere: Centrale termice, baloţi de lucernă, favoruri sexuale şi maşini

DNA a început urmărirea penală faţă de Marian Iorga, fost inspector-şef al IPJ Prahova, la data de 8 iulie, iar documentul întocmit de procurori scoate la iveală gravele fapte de corupţie în care a fost angrenat acesta, inclusiv o listă incrdibilă de şpăgi primite.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.08.2021, 11:01

Marian Iorga, fost şef al IPJ Prahova şi IPJ Călăraşi
Marian Iorga, fost şef al IPJ Prahova şi IPJ Călăraşi - IPJ Prahova

Jurnaliştii de la ZiarulIncomod.ro au consultat documentul întocmit de procurori, din care reiese că Marian Iorga este acuzat de o serie lungă de fapte de luare de mită și abuz în serviciu. Fostul şef al Inspectoratului Județean de Poliţie Prahova este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce ar fi primit mită un ceas de lux pentru a interveni în soluţionarea unei sesizări.

Însă sursa citată a publicat informaţii despre cum Marian Iorga promova subalternii în funcții importante, dar nu pe merit, ci în schimbul unor favoruri, în perioada în care se afla la conducerea Inspectoratului de Poliție din județul Călărași. 

Acesta primea sume mari de bani, de ordinul zecilor de mii de lei, terenuri, mașini scumpe, obiecte electrocasnice, centrală de apartament, televizor, excursii în străinătate, dar şi baloți de lucernă, pachete cu mâncare în valoare de mii de lei sau relații  ”neprincipiale” cu angajate din Poliție. Marian Iorga cerea aceste lucruri pentru avansări în posturi de conducere sau pentru protecție.

Cine este Marian Iorga

Pe acelaşi subiect

Marian Iorga a fost împuternicit să conducă IPJ Prahova în mai 2020. Înainte, acesta a condus IPJ Călăraşi între septembrie 2014 - martie 2019 şi între august 2019 - aprilie 2020.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 8 iulie, procurorii au început urmărirea penală faţă de Marian Iorga, fost inspector şef al IJP Prahova, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. “În funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv, cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”, se arată în comunicat, citat de News.ro.

Marian Iorga este cercetat sub control judiciar. Între obligaţiile impuse prin această măsură se află interdicţia de a părăsi ţara şi interdicţia de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menţionate în ordonanţă. În acelaşi dosar mai este cercetată o persoană, fără calitate specială, pentru dare de mită.

Favoruri sexuale pentru promovare în funcţie

În documentul consultat de reporterii ziarului Incomod se vorbește inclusiv despre favoruri de natură sexuală din partea polițistelor pentru a putea promova în funcție cât timp Marian Iorga s-a aflat la conducerea IJP Călărași.

”Comisarul șef de poliție IORGA MARIAN se folosea de prerogativele funcției în mod abuziv,  promovând persoane de sex feminin în funcții superioare sau de conducere, în schimbul unor favoruri de natură sexuală (cum ar fi cazul numitei “Lera”)”, potrivit ordonanței procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Ce şpăgi primea un fost şef IPJ Prahova, pentru posturi de conducere: Centrale termice, baloţi de lucernă, favoruri sexuale şi maşini