Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un fost pompier voluntar, erou la Colectiv, prins în timp ce lua mită

Ionuț Traian Gurău, un pompier voluntar care a intervenit la incendiul de la clubul Colectiv, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pe 26 mai. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influență într-o formă continuată, notează Adevărul.

de Redactia Observator

la 31.05.2022 , 16:58

Fostul pompier voluntar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ionuț Traian Gurău s-a numărat printre pompierii care au intervenit la incendiul de la clubul Colectiv.

Oamenii legii au decis organizarea acestei operațiuni în urma unui denunț depus de un subofițer al Școlii de Pompieri "Pavel Zăgănescu" din Boldești-Scăieni. După cum le-a explicat acesta procurorilor, Gurău i-ar fi cerut mită 15.000 de lei, urmați de alți 1.500 pentru a interveni pe lângă persoane din conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru a-i obține un post mai bun.

După cum au transmis oamenii legii, "D.G.A. – Direcţia Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeaşi zi la prinderea în flagrant, pe raza oraşului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins şi primit de la martorul denunţător suma de 1.500 lei".

Gurău a fost reținut de ofițerii DGA după ce a primit mită din partea unui agent și dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. În primă fază, fostul pompier voluntar a fost reținut pentru 24 de ore, iar magistrații au decis și arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Articolul continuă după reclamă

Cine este Ionuț Traian Gurău?

Pe acelaşi subiect

Ionuț Traian Gurău a intrat în atenția publicului după incendiul de la clubul Colectiv, fiind unul dintre pompierii care au intervenit pentru a scoate persoanele aflate în interiorul clădirii. După cum le-a explicat jurnaliștilor de la independentonline.ro, s-a împrietenit cu trei dintre cei pe care i-a salvat atunci.

"Îmi aduc aminte că două săptămâni nu am fost om. Nu puteam mânca, nu eram în stare să mă concentrez, îmi aminteam mereu tot. Iar în noaptea aia, când am ajuns acasă, n-am fost în stare să dorm. M-am îmbrăcat şi m-am dus la spitale după ei, să ştiu că sunt bine. Au fost, Slavă Domnului! Dar pentru ei traumele de-atunci nu se vor vindeca niciodată", le-a povestit Ionuț Traian Gurău jurnaliștilor.

Ulterior, Gurău a părăsit Inspectoratul pentru Situații de Urgență, explicând că demisionează din motive persoanle. În cele din urmă, s-a alăturat unui serviciu privat de pompieri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Justiţie » Un fost pompier voluntar, erou la Colectiv, prins în timp ce lua mită