Antena Meniu Search
x

Valiză cu o mică avere în ea, găsită îngropată în pământ, la Vinţu de Jos. Banii proveneau din furturi de cupru

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au emis joi un mandat de arestare preventivă, unul de arestare la domiciliu şi au dispus două măsuri de control judiciar în dosarul privind sustragerea de cupru în valoare de aproximativ 200.000 de euro, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 14:29

În valiză îngropată sub pământ se aflau 460.000 de lei.
Anchetatorii susțin că banii din valiză au fost obținuți din vânzarea de cupru. - Poliția Română

"În cursul zilei de astăzi, 8 septembrie a.c., în urma activităţii desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracţiunea de furt calificat, 4 bărbaţi bănuiţi de sustragerea unei cantităţi de cupru, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca, în vederea dispunerii de măsuri preventive. Astfel, în cauză au fost emise un mandat de arestare preventivă, un mandat de arestare la domiciliu şi 2 măsuri de control judiciar", a anunţat Poliţia Română.

De asemenea, în cadrul activităţilor investigativ-operative, în comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, poliţiştii au descoperit şi ridicat 460.000 de lei, bani care se aflau într-o geantă ascunsă sub pământ, proveniţi din comercializarea cuprului, menţionează IGPR.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Poliţiştii clujeni au efectuat miercuri şase percheziţii domiciliare în patru judeţe - Cluj, Alba, Sibiu şi Ilfov -, într-un dosar privind sustragerea unei cantităţi de cupru în valoare de aproximativ 200.000 de euro, faptă săvârşită în luna august, a informat IGPR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Justitie » Valiză cu o mică avere în ea, găsită îngropată în pământ, la Vinţu de Jos. Banii proveneau din furturi de cupru