Antena Meniu Search
x

”Oameni”, melodia de suflet a lui Marius Țeicu. Cât de mult a însemnat vocea lui Aurelian Andreescu pentru succesul piesei

O auzim de aproape 50 de ani şi e în continuare melodia care atinge sufletele multora dintre noi. "Oameni", cântată de Aurelian Andreescu, a fost compusă de Marius Ţeicu. Cum a ajuns piesa la un asemenea succes şi cât de mult a însemnat că vocea lui Aurelian Andreescu a fost cea aleasă pentru ea, vedem într-un nou episod din proiectul "Legendele", realizat de Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 22:50

Marius Țeicu: ”Piesa e scrisă în 73 și se cântă și în ziua de azi. 50 de ani ca să se câte o piesă, eu zic că e ok. Și ce text frumos, Ovidiu Dumitru a scris textul”.

Dan Negru: ”Fantastică melodie. Cum i-ai scris lui Aurelian Andreescu că îi dai melodia asta?”

Marius Țeicu: ”Ne știam de la televiziune, el era mare deja. Eu apărusem abia prin anii 70, 71, Mihai îmi cânta niște piese de-ale mele și m-am dus la el într-o zi la televiziune și i-am zis poți să vii pe la mine pe acasă, uite vine festiv de la mamaia, am scris o piesă si m-am gândit să o cânți tu. Nu știu dacă o să îți placă. Și l-am chemat la mine acasă și am început să-i cânt. A ascultat cât a ascultat și a spus: gata, facem treabă cu piesa asta”.

Dan Negru: ”Cum era Aurelian Andreescu?”

Pe acelaşi subiect

Marius Țeicu: ”Pe mine mă eclipsa din punct de vedere muzical. Asta vedeam la el în primul rând. Era extraordinar de talentat”. 

Dan Negru: ”Nu avea studii muzicale, nu?”

Marius Țeicu: ”Nu l-am văzut cântând pe note, dar nu era singurul”.

Legendele sunt disponibile în fiecare luni pe Antena Play. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » ”Oameni”, melodia de suflet a lui Marius Țeicu. Cât de mult a însemnat vocea lui Aurelian Andreescu pentru succesul piesei