Antena Meniu Search
x

Tudor Gheorghe, amintiri despre femeia iubită: "S-a sacrificat, punându-se în slujba mea"

I-a legat o iubire care a trecut peste ani şi greutăţi de tot felul. Tudor Gheorghe povesteşte despre cât de mult a însemnat doamna lui pentru tot ceea ce a devenit el ca artist. Iar la nunta lor, unde le-a fost naş Adrian Păunescu, a fost o adevărată bătălie muzicală între lăutarii din Gorj şi cei din Dolj.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 23:17

  • Soţia lui Tudor Gheorghe s-a stins de curând din viaţă.

Dan Negru: Am altă poză domnule Tudor Gheorghe! Mai am una.

Tudor Gheorghe: Oh, Doamna Tudor, săraca! 

Dan Negru: Cum aţi cunoscut-o pe doamna? 

Tudor Gheorghe: Păi, eram student. Deci, o ştiam din facultate. Adică, era mai mare decât mine, era în anul IV, eu eram în anul I şi la intrarea din holul din institut, pe Strada Măgureanu nr. 1, deasupra Teatrului Bulandra, acolo era Institutul de Teatru şi acolo era un panou, la intrare, pe care scria "Ne mândrim cu fruntaşii noştri". Ea era acolo. Ea, Irina Petrescu, Mariana Mihuţ, pentru că au fost aceeaşi promoţie. Şi ea era cea mai frumoasă. Şi eu mă uitam la ea şi ziceam "Doamne, ce mişto e gagica aia". Îţi dai seama? N-aveam 18 ani. 

Pe acelaşi subiect

Dan Negru: V-am văzut o dată. Eram în Chişinău, în Parcul Central, şi eraţi cu doamna. Toţi moldovenii din Chişinău îşi dădeau coate - "Uite-l pe Tudor Gheorghe şi cu doamna!". Doamna avea un mers aristocratic, aşa. 

Tudor Gheorghe: Păi a făcut dans şi de aici i s-a tras. Pentru că avea şi ţinuta aia aşa mişto. A fost o femeie deosebită.

Dan Negru: Este prima ieşire a dumneavoastră în public după plecarea doamnei, nu-i aşa?

Tudor Gheorghe: Da, aşa este. 

Dan Negru: Cum vă alinaţi suferinţa?

Tudor Gheorghe: Scriind, lucrând. 

Dan Negru: Vă mai întreb, uitându-mă la doamnă şi la dumneavoastră! Mai era Tudor Gheorghe în faţa camerelor şi a luminilor fără acea fotografie cu doamna?

Tudor Gheorghe: Nu ştiu. Ea mi-a fost un sprijin absolut. Ea s-a sacrificat într-un fel, deşi era o foarte bună actriţă. Ea s-a sacrificat, punându-se practic în slujba mea. 

Dan Negru: Oho, iată altă fotografie. Adrian Păunescu. Dar este o nuntă aici!

Tudor Gheorghe: Da, da, nunta mea! Nunta mea cu doamna Tudor. Aici este o poveste foarte frumoasă. Adrian m-a cununat şi, conform obiceiului, a trebuit să mă duc să-mi iau naşu cu lăutarii. În primul rând că, la nunta la mine, am adus lăutari din Gorj. Spre supărarea lăutarilor din Dolj. A început un dialog între ei. Nu spun că şi naşul a venit cu Cenaclul Flacăra. Şi m-am pomenit că a venit cu o fătucă elevă prin clasa a 10-a, a 11-a, nu mai ştiu exact şi, ghici ce! O chema Maria Dragomiroiu. Da, mă! Era elevă pe atunci şi a cântat ea cu lăutarii şi mi-a plăcut atât de mult încât i-am zis "băi, fata mea, tu o să faci carieră".  

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Tudor Gheorghe, amintiri despre femeia iubită: "S-a sacrificat, punându-se în slujba mea"