Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea mănuşilor cu care Helmut Duckadam a apărat în finala de la Sevilla: "Nici dacă mi le dă pe gratis nu le mai vreau"

V-aţi întrebat vreodată ce s-a întâmplat cu mănuşile lui Helmut Duckadam, cele pe care le-a purtat în 1986, la Sevilla? Ei bine, au fost cumpărate de un român din Canada, cu 3.000 de dolari. Urmăriţi povestea lor, spusă de celebrul portar, într-un nou episod din proiectul "Legendele", realizat de Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022 , 21:26

  • Helmut Duckadam a vândut cu 3.000 de dolari mănuşile cu care a apărat în finala de la Sevilla.

Dan Negru: Mănuşile astea, ştii că eram curios Helmut ... atunci când le-ai vândut, nu? Că le-ai vândut, nu e aşa?

Helmut Duckadam: Da, le-am vândut. Din păcate aveam nevoie de bani în acea perioadă. Făcusem un schimb de apartamente şi am băgat şi mănuşile pe internet. Eu speram să-mi iau o maşină cu el că, na, erau de 16 ani. În fine. Le-a cumpărat un arădean, culmea, din Canada. Atât a putut să-mi dea el. 3.000 de dolari. 

Dan Negru: Cu 3.000 de dolari le-ai dat?

Articolul continuă după reclamă

Helmut Duckadam: Da, cu 3.000 de dolari, dar mă bucur că sunt la cineva care le apreciază. Băiatul omului respectiv este tot portar. Chiar ne-am întâlnit, au fost la mine la Domneşti. Mi-a zis de vreo doi ani, trei ani, că mă aşteaptă să merg la el, la Montreal. 

Pe acelaşi subiect

Dan Negru: Când te-a luat remuşcarea că le-ai vândut? După cât timp?

Helmut Duckadam: Niciodată.

Dan Negru: Nu?

Helmut Duckadam: Nu. A fost la mine, am băut o cafea, am stat de vorbă. După vreo două ore, soţia, supărată, zice "mă nene, da tu nu îl întrebi de mănuşi?". Ce să-l întreb pe om de mănuşi? Ştiu că-s la el, ce să-l mai întreb?

Dan Negru: Soţia ta?

Helmut Duckadam: Da, Alexandra. Da zice "oare nu le vinde?". 

Dan Negru: Ah, să le răscumperi?

Helmut Duckadam: Da, da cum să fac aşa ceva? Eu nu le-aş mai cumpăra. Nici dacă mi le dă pe gratis nu le mai vreau. Numai, gata. Ce s-a dus, s-a dus.

Dan Negru: Dar ai vândut mănuşile de atunci, mănuşile lui Duckadam de la Sevilla, pentru că aveai nevoie de bani? 

Helmut Duckadam: Da. Da. Şi cu cele mănuşi am apărat într-un singur joc, cel de la Sevilla. Nici înainte, nici după. Şi îmi făcuse un prieten de la Fabrica de Mobilă de la CFR o frumoasă cutie, superbă, dar asta e.

Dan Negru: Auzi Helmut? Dar care crezi că e cel mai mare jucător român din toate timpurile?

Helmut Duckadam: Aici e mult de discutat. Dacă pui întrebarea asta pe Facebook ai 100 de răspunsuri diferite, 5.000 de like-uri şi 600.000 de comentarii. E foarte greu de spus. Eu, de exemplu, l-am cunoscut şi am jucat contra lui Dobrin, am jucat contra lui Hagi, am jucat contra lui Ilie Balaci.

Dan Negru: Ăştia trei, acolo e bătaia pe ei, nu?

Helmut Duckadam: Mie mi-a plăcut foarte mult Ilie Balaci. Cred că era un jucător complet. Din păcate a avut acel accident la Baia Mare, când i s-a rupt piciorul şi, din păcate, n-a mai apucat şi el să joace în străinătate şi să prindă alte vremuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Povestea mănuşilor cu care Helmut Duckadam a apărat în finala de la Sevilla: "Nici dacă mi le dă pe gratis nu le mai vreau"