Antena Meniu Search
x

Helmut Duckadam, amintiri din perioada petrecută în Statele Unite ale Americii: "Tăiam iarba şi curăţam piscine la verişoare"

Un an a trăit în anonimat Helmut Duckadam în Statele Unite ale Americii. Cel mai cunoscut portar român din toate timpurile a tăiat iarba, a curăţat piscine şi nu i-a fost deloc ruşine. Era conştient că nu avea nicio şansă să intre în poliţie, aşa cum visa. Urmăriţi povestea americană a celebrului portar într-un nou episod din proiectul "Legendele", realizat de Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 21:21

  • Helmut Duckadam a plecat în Statele Unite ale Americii în 2003.

Dan Negru: Astea sunt două poze făcute în America. 

Helmut Duckadam: Da, sunt poze făcute în casa fostei mele soţii. 

Dan Negru: Auzi, da de ce ai plecat în America?

Helmut Duckadam: N-am vrut să plec.

Pe acelaşi subiect

Dan Negru: Şi ce ai lucrat în America?

Helmut Duckadam: Eu tăiam iarba şi curăţam piscine la verişoare. Şi îmi plăcea, nu îmi era ruşine să fac treaba asta şi să mă extind. Să-mi iau o maşină şi să fac grădinărit. Asta chiar îmi plăcea. Altceva nu puteam să fac. Am avut invitaţii din partea prietenilor, că sunt foarte mulţi români acolo, prieteni care mă luau cu ei la construcţii, dar eu cu braţul nu avea voie să ridic un sac de ciment sau ceva pentru că aveam problemele pe care le-am avut. Ce îmi plăcea mie, nu aveam nicio şansă. Trebuia să stau cinci ani, să iau cetăţenia, să ştiu engleza la perfecţie ca să intru în Poliţie sau altundeva. 

Dan Negru: Acolo voiai? În Poliţie?

Helmut Duckadam: Da, acolo voiam, în Poliţia Americană. Sigur, îmi plăcea, dar nu mai eram la vârsta necesară. 

Dan Negru: Auzi, da a venit vreodată vreo televiziune să-ţi ia un interviu? Sau ei nu aveau treabă cu fotbalul în America? Nu ştiu, n-a venit nimeni care să zică "uite, mă, ăsta e Duckadam, Sevilla, Champions League"?

Helmut Duckadam: Nu, n-a venit nimeni.

Dan Negru: Deci erai un anonim total acolo, aa?

Helmut Duckadam: Total, total. Şi în prima lună am fost "vai ce bine e că nu te ştie nimeni". După o lună am fost "bă, da aici chiar nu te ştie nimeni?". Mă mai suna un prieten, "hai la mine la un grătar". Zic "bă eşti nebun? Am de parcurs 100 de kilometri în acelaşi oraş". Păi Phoenix dintr-o parte în alta are 250 de kilometri. Oraşul! "Hai la mine". "Păi cum să vin până la tine 100 de kilometri dus, 100 de kilometri întors, ca să mâncăm un grătar? Nici nu pot să beau".

Dan Negru: Crezi că o echipă românească o să mai facă performanţa Stelei din 1986 vreodată în vieţile copiilor noştri? Că pe durata vieţii noastre slabe şanse.

Helmut Duckadam: Nu, n-are cum. Pe ce se întâmplă acuma nu există nicio şansă. Numa dacă se schimbă Ordinea Mondială sau ceva de genul acesta, dar în actualul format al UEFA nu avem nicio şansă, nici măcar să ajunge pe aproape.

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Helmut Duckadam, amintiri din perioada petrecută în Statele Unite ale Americii: "Tăiam iarba şi curăţam piscine la verişoare"