Antena Meniu Search
x

Galerie foto 10 ani de închisoare pentru un englez care a plătit cu bani falşi într-un club din Maroc. I-a fost refuzat dreptul la avocat sau traducător

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a folosit bani falşi pentru a plăti o băutură într-un club din Maroc. Condiţii din închisoare sunt descrise ca fiind inumane, refuzându-i-se dreptul la avocat sau traducător, relatează Mirror.

de Aura Trif

la 19.04.2023, 10:26

Oliver Andrews, din Bournemouth, Anglia, a fost arestat în noiembrie anul trectut, după ce poliția l-a acuzat pe el și pe un prieten de-al său că au folosit bani contrafăcuţi într-un club din Maroc pentru a plăti o băutură alcoolică.

Tânărul a mers într-un club din Marrakech cu prietenul său în ultima noapte de vacanță din Maroc și și-a cumpărat o băutură. A doua zi dimineaţa, poliția i-a reținut pe cei doi și l-a informat pe Oliver că jumătate din banii folosiţi erau falşi.

Cei doi au fost apoi închiși şi au fost condamnaţi aproximativ 5 luni mai târziu. Oliver Andrews susține că nu ştia că banii pe care îi folosea erau contrafăcuţi.

Familia este îngrijorată de bunăstarea tânărului

Pe acelaşi subiect

Alanna Cornick, iubita lui Oliver, a declarat că sentința de 10 ani a fost „cea mai gravă urmare” și a spus că vor lansa un recurs. „Îmi pierd cuvintele, literalmente nu pot să cred. Au fost cele mai triste 24 de ore din viaţa mea. Trebuie doar să rămânem plini de speranță și să ne încrucișăm degetele”, a spus tânăra.

Familia tânărului spune că i s-a refuzat dreptul la un traducător oficial sau șansa de a vorbi cu un avocat și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la afecțiunea sa cardiacă, care îi impune să ia zilnic medicamente.

Alanna a declarat că cere Ambasadei Marii Britanii să se asigure de bunăstarea lui Oliver. „Vrem doar ca Ambasada să-și facă treaba și să meargă să-l viziteze, să ne asigurăm că îi verifică bunăstarea fizică”, a spus ea.

Condiţiile inumane în închisoare

Iubita lui Oliver a descris pe reţelele sociale condițiile din închisoare drept „inumane”, cu 32 de persoane înghesuite într-o celulă de 12 persoane.

„Când l-am vizitat în închisoare, el se afla într-o stare mentală și fizică foarte deteriorată și începuse să aibă gânduri sinucigaşe din cauza faptului că nu putea comunica cu nimeni din cauza barierei lingvistice”, a adăugat Alanna Cornick.

Cei doi bărbați așteaptă acum să fie programată o nouă întâlnire de judecată, când cazul lor va fi audiat pentru a doua oară sub un nou judecător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » 10 ani de închisoare pentru un englez care a plătit cu bani falşi într-un club din Maroc. I-a fost refuzat dreptul la avocat sau traducător