Antena Meniu Search
x

A comandat o pizza, dar i s-a făcut rău în timp ce aştepta. Un italian de 23 de ani a murit în faţa tatălui său, în restaurantul familiei

Tragedie într-o pizzerie din Italia. Un tânăr de 23 de ani a suferit un stop cardiac în timp ce se afla în restaurantul familiei. S-a prăbuşit la pământ în faţa tatălui său şi a murit la scurt timp, în ciuda eforturilor depuse de medicii veniţi la faţa locului. A comandat o pizza, dar i s-a făcut rău în timp ce aştepta. Tânărul de 23 de ani a murit în faţa tatălui său, în restaurantul familiei din Italia

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.03.2023, 16:34

Saverio Loiacono s-a stins din viață la vârsta de 23 de ani, după ce a suferit un stop cardiac în timp ce se afla într-o pizzerie. Tragedia a avut loc în Triggiano, în restaurantul deţinut de familia lui.

Băiatul aştepta să ia o pizza pe care să o ducă acasă pentru cină, când brusc i s-a făcut rău. S-a prăbuşit în faţa tatălui său care, disperat, a sunat imediat la ambulanţă. Medicii sosiţi la faţa locului au intervenit imediat şi au încercat să-l resusciteze, apoi a fost transportat de urgenţă la cel mai apropiat spital, însă în ciuda eforturilor depuse, tânărul a fost declarat decedat.

Mesajele de adio au umplut paginile de socializare

Saverio era pasionat de muzică şi editare video. Zeci de prieteni şi apropiaţi au postat mesaje de adio pe paginile de socializare ale lui Saverio, dorind să-i transmită un ultim gând.

Pe acelaşi subiect

„Astăzi lumea a pierdut o persoană importantă, un băiat cu un suflet mare, imens. A te avea alături într-o pate din viaţă a fost un cadou grozav pentru mine. Drum bun spre Ceruri, prietenul meu pentru totdeauna”

Nu există cuvinte pentru pierderea ta, atât de bruscă, atât de tânăr. Adio Saverio Loiacono, te îmbrăţişez pentru totdeauna”, au fost doar câteva dintre mesaje, potrivit Corriere.

„Lucas”, dispozitivul de resuscitare care i-ar fi putut salva viaţa

Se discută încă o dată despre absența dispozitivului de resuscitare „Lucas” cu privire la ambulanţele din zona Bari. Este un dispozitiv mecanic de compresie toracică ușor de utilizat, care ajută primii respondenți, personalul ambulanței, medicii, asistentele sau personalul medical în furnizarea de compresii toracice eficiente și de calitate constantă pacienților aflați în stop cardiac. Absența echipamentului care ar fi salvat probabil viaţa lui Saverio Loiacono este o particularitate a ASL din Bari, fiind singura regiune în care acesta nu este pus în funcţiune pentru ambulanţe.

Potrivit lui Gaetano Di Pietro, fost director al centrului de operațiuni 118, prezența lui „Lucas” nu ar fi schimbat cursul istoriei. „Cineva ar putea spune – explică el – că dacă ar exista un CT portabil, am avea niște răspunsuri imediate. Adevărul este că tot ce există în ambulanțe este suficient pentru a salva vieți. Aș înțelege cazurile în care adrenalina ar lipsi, pentru că este un medicament esențial. Dacă am avea un aparat de masaj automat pe toate ambulanțele din regiune, am fi singura regiune care ar avea”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » A comandat o pizza, dar i s-a făcut rău în timp ce aştepta. Un italian de 23 de ani a murit în faţa tatălui său, în restaurantul familiei