Galerie foto A descoperit că are o tumoare la creier, după ce s-a uitat la fotografii vechi. Nu mai semăna deloc cu cea de altădată. Povestea incredibilă a unei tinere din Australia
O trecere prin fotografii vechi a ajutat-o pe o tânără să înțeleagă că se întâmplă ceva grav cu ea. Și asta pentru că nu mai semăna deloc cu cea de altădată. Chiar și zâmbetul i se schimbase.
Shari Dawson se uita la fotografii cu ea de pe vremea când avea 21 de ani și se afla cu prietenii în Europa, când a observat că zâmbetul ei arăta diferit și o durea maxilarul. „Am observa încet că dinții mei de sus și de jos se puteau atinge, ceea ce nu era posibil înainte”, a declarat tânăra pentru news.com.au, potrivit New York Times.
A descoperit că are o tumoare la creier, după ce s-a uitat la fotografii vechi
Shari s-a adresat medicilor și a început să vadă fizioterapeuți și chiropracticieni în timp ce genunchii au început să o doară și articulațiile au început să se umfle. De asemenea, a început să aibă dureri de cap, care au fost atribuite durerilor de maxilar. „Și pe măsură ce aceste lucruri tot apăreau, mergeam la alt specialist, în niciun moment nu au fost puse cap la cap toate piesele de puzzle”, a mai spus ea.
Abia când a fost dusă în grabă la operație și-a dat seama ce se întâmpla cu ea de aproape un deceniu. Cu o seară înainte de asta, Shari ieșise cu prietenii și au stat în jurul focului, când s-a trezit simțind că îi exploda capul. Era obișnuită cu migrenele, așa că nu s-a alarmat imediat. Dar, cum durerea nu dispărea, a mers la doctor pentru a i se face o injecție și pentru a i se opri vărsăturile. După mai multe teste, medicii au constatat că avea o tumoare la glanda pituitară din creier. Din cauza tumorii, Shari a fost diagnosticată și cu acromegalie, o boală hormonală care poate provoca o creștere anormală a mâinilor, picioarelor și feței, ca urmare a supraproducției de hormoni de creștere de către glanda pituitară.
Shari Dawson știa de gigantism, care apare de obicei la copii și a presupus că este o afecțiune genetică. „Nu mi-am dat seama niciodată că este o afecțiune pe care oamenii o pot dezvolta mai târziu în viață și că se datorează efectului unei tumori”, a spus ea. „Întotdeauna am crezut că este o chestie genetică. Cred că aceasta este o concepție greșită comună cu boala.”
Shari a spus că vrea să-și împărtășească povestea pentru că se gândește la cum ar fi fost să navigheze pe internet și să găsească conținut despre tumorile hipofizare și acromegalie atunci când nu fusese diagnosticată.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰