Antena Meniu Search
x

Foto "A fost ultima ei dorinţă". Un tânăr de 23 de ani s-a căsătorit cu strămătuşa lui de 91 de ani, în secret. Autorităţile din Argentina nu vor să-i ofere pensie de văduv

Un avocat în vârstă de 23 de ani, care s-a căsătorit cu strămătuşa lui în vârstă de 91 de ani, a încercat să pretindă o pensie de văduv după ce aceasta murit un an mai târziu, dar autorităţile îi resping cererea pe motiv că relaţia dintre cei doi nu a fost reală sau autentică.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 17:51

"A fost ultima ei dorinţă". Un tânăr de 23 de ani s-a căsătorit cu strămătuşa lui de 91 de ani în secret. Autorităţile din Argentina nu vor să-i ofere pensie de văduv
"A fost ultima ei dorinţă". Un tânăr de 23 de ani s-a căsătorit cu strămătuşa lui de 91 de ani în secret. Autorităţile din Argentina nu vor să-i ofere pensie de văduv

Mauricio Ossola, din Argentina, studia dreptul în februarie 2015, când s-a căsătorit într-o „cununie civilă discretă” cu Yolanda Torres, străbunica lui care a murit în aprilie 2016, în urma unui sepsis. El a susținut că decizia de a se căsători a fost o „autentică și legitimă”. Când a mers apoi să ceară o pensie de văduv în vara următoare, autoritățile i-au respins cererea după ce vecinii săi le-au spus anchetatorilor că nu știu nimic despre căsătorie, relatează Mirror.

Mauricio locuia împreună cu mama, sora, bunica și strămătuşa lui, după ce părinții lui s-au despărțit în 2009. Și după moartea Yolandei, în 2016, a mers la serviciile sociale pentru a încerca să obţină pensia. A fost lansată o anchetă în care oficialii au vorbit și cu persoane care cunoșteau familia, inclusiv cu vecini care ar fi spus că nu știu nimic despre căsătorie. Drept urmare, cererea a fost respinsă și Mauricio a spus că va merge la cea mai înaltă instanță din țară pentru a demonstra că ar trebui să primească plata săptămânală.

Luptă de ani de zile să convingă autorităţile

El a spus pentru ziarul local El Tribuno de Salta: „Ea a fost un sprijin important în viața mea și să ne căsătorim a fost ultima ei dorință. Am iubit-o pe Yolanda în cel mai pur mod în care poți iubi pe cineva și acel sentiment, împreună cu durerea pe care mi-a provocat-o pierderea ei, vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții. Când am început să aplic pentru pensie am prezentat toate actele necesare și am respectat toate cerințele legale. Yolanda ar fi putut avea peste 90 de ani, dar era extrem de lucidă. Dar ea nu era o expertă în materie de drept și voia să fie sigură că nu există probleme legale cu căsnicia noastră.”

Pe acelaşi subiect

Mauricio a spus că decizia lor de a se căsători a venit după ce ea a promis că îl va ajuta să-și continue studiile de drept pe care plănuise să le abandoneze după despărțirea părinților săi. El a spus că a dat toate actele și fiecare detaliu pe care l-au cerut atunci când și-a prezentat cererea de pensie în 2016.

I-a declarat iubire sinceră până la moarte

„Lângă casa noastră au construit un bloc în care nu cunosc pe nimeni. Ce ar putea să știe acești vecini despre noi și despre nunta noastră civilă discretă. Dacă trebuie să merg până la Curtea Supremă, o voi face, deoarece respingerea petiției mele este total nefondată. I-am spus Yolandei după despărțirea părinților mei: „Uite Ulita, va trebui să-mi abandonez studiile. Acestea au fost circumstanțele care ne-au determinat să ne căsătorim. Yolanda a insistat că trebuie să-mi termin studiile. Ea îmi spunea: „O să te ajut pentru că ai mereu grijă de mine, mergi cu mine la doctor și mă ajuți mereu cu problemele mele. După ce a trecut ceva timp, am întrebat-o ea ce ar crede dacă i-aș cere să se căsătorească cu mine”, a adăugat tânărul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "A fost ultima ei dorinţă". Un tânăr de 23 de ani s-a căsătorit cu strămătuşa lui de 91 de ani, în secret. Autorităţile din Argentina nu vor să-i ofere pensie de văduv