Antena Meniu Search
x

"A fost un copil miracol. E groaznic". Un băieţel de 3 ani din Anglia, mort după ce i-a fost redus bugetul destinat îngrijirii lui

Un băiețel de 3 ani, ținut în viață cu un tub care îl ajuta să respire, a murit după ce Serviciul Naţional de Sănătate i-a redus bugetul și personalul de îngrijire. 

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 12:41

 „Copilul minune” Asher Sinclair depindea de îngrijire la domiciliu pentru a-l menține în siguranță, dar planul a fost ruinat de cei care i-au redus costurile și personalul care se ocupa cu îngrijirea sa. Când tubul care îl ajuta să respire i s-a desprins, o asistentă de la agenție care avea grijă de el nu l-a putut salva, relatează Mirror.

Medicul legist a emis acum o notificare prin care cere modificarea deciziei de la Serviciul Naţional de Sănătate pentru a evita moartea mai multor copii. Mama lui Asher, Helen, a spus că medicii spitalului i-au avertizat să se aștepte ca aceste costuri să fie reduse considerabil. „Viața lui nu s-a terminat din cauza acestei boli, ci de o lipsă de îngrijire, este groaznic”, a spus mama micuțului.

Timpul de așteptare în Anglia s-a ridicat la un nivel record săptămâna aceasta, pacienții cu cancer fiind cei mai afectate. Helen, în vârstă de 38 de ani, a spus că a vorbit cu alte familii care spun că nici copiii lor nu primesc pachete de îngrijire sigură din partea Serviciul Naţional de Sănătate.

Asher avea nevoie de un tub de respirație pentru a-l menține în viață după ce a suferit o leziune a trunchiului cerebral când a fost afectat de un virus rar, la scurt timp după naștere. Părinții, Helen și David, din Hillingdon, vestul Londrei, l-au descris ca pe un copil iubitor care făcea progrese uriașe. Începuse grădinița și putea să meargă cu un cadru de susținere pentru copii.

Pe acelaşi subiect

Tubul de respirație al copilului s-a desprins iar asistenta nu a reușit să-l conecteze la loc

Dar în octombrie 2019, tubul său de respirație s-a desprins în timp ce Helen se afla la școală cu fiica Amirah. O singură asistentă a fost lăsată să aibă grijă de el acasă, în ciuda faptului că Asher avea nevoie de îngrijire 24 de ore din 24, de către doi angajați. Asistenta nu a reușit să-l conecteze la alimentarea cu oxigen și a murit cinci zile mai târziu în spital.

În cadrul unei anchete din ianuarie, medicul legist din West London, Lydia Brown, a decis că Asher a murit din cauza neglijenței asistentei, a agenției pentru care lucra ea și a celor ce erau responsabili cu îngrijirea sa. „Au existat deficiențe în pregătirea, planificarea și supravegherea copilului de către agenția de îngrijire și organismul de punere în funcțiune. Accidentele și semnele de avertizare nu au fost intensificate în mod corespunzător sau deloc, iar problemele nu au fost rezolvate”, a declarat Lydia Brown.

Când tubul de traheostomie al lui Asher s-a desprins, asistenta nu a reușit să urmeze procedura de urgență sau să folosească trusa completă care era la îndemâna ei. Iar primul ajutor pe care l-a oferit a fost ineficient pentru că ea nu i-a asigurat mai întâi căile respiratorii.

 „Great Ormond Street Hospital ne-a avertizat că grupul clinic de punere în funcțiune va încerca să reducă pachetul și să ne ofere mai puțin. Și exact asta s-a întâmplat. Am avut adesea mai puțin de doi oameni și, uneori, dacă erau doi, unul nu era pregătit corespunzător”, a spus Helen. „Asher a fost un copil miracol. Nimeni nu a crezut vreodată că va supraviețui”, a spus tatăl micuțului, David

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "A fost un copil miracol. E groaznic". Un băieţel de 3 ani din Anglia, mort după ce i-a fost redus bugetul destinat îngrijirii lui