Antena Meniu Search
x

A mers la doctor cu dureri mari de stomac, însă ce a aflat a șocat-o atât pe ea, cât și pe medicii din Franța. Ce creștea lângă intestinul femeii

Caz neobișnuit în Franța. O femeie de 37 de ani a ajuns la spital după ce a început să aibă dureri de stomac severe. Spre uimirea ei și a medicilor, femeia a aflat a veste la care nu se aștepta. 

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 18:50

A mers la doctor cu dureri insuportabile de stomac, însă ce a aflat a șocat-o atât pe ea, cât și pe medicii din Franța. Ce creștea în intestinul femeii
A mers la doctor cu dureri insuportabile de stomac, însă ce a aflat a șocat-o atât pe ea, cât și pe medicii din Franța. Ce creștea în intestinul femeii - Profimedia

Femeia de 37 de ani a mers la spital cu dureri acute de stomac, însă a avut o surpriză de proporții când a ajuns pe patul de spital, acolo unde a fost controlată de medici. Spre șocul ei, dar și al medicilor, aceștia au aflat că femeia este era însărcinată în 23 de săptămâni, fără să știe, cu un copil care crește lângă intestin, potrivit Mirror.

Femeia creștea un făt „format normal” în interiorul cavității abdominale, care se află între stomac și intestin. Aceasta este cunoscută sub denumirea de sarcină ectopică, care în mod tragic, aproape definitiv, duce la pierderea copilului. Totuși, în mod miraculos, medicii au adus cu succes copilul la 29 de săptămâni, iar în trei luni, mama și nou-născutul ei au fost externați din spital.

Femeia a descoperit că are un copil care crește lângă intestin

Eforturile chirurgilor au fost uluitoare, având în vedere că bebelușul se dezvolta într-un ritm rapid în cavitatea peritoneală, care este zona care deține organele vitale, cu placenta atașată la vârful pelvisului. Sarcinile ectopice sunt rare, dar apar atunci când fătul începe să crească în trompele uterine, care joacă rolul esențial de a transporta ouăle de la ovare la uter.

Pe acelaşi subiect

Pe măsură ce sarcina avansează, acestea se pot rupe, ceea ce duce, din păcate, la „scăparea” fatului în cavitate. Șansa de a pierde copilul în acest caz este de până la 90%. Iar cei care supraviețuiesc au o șansă de una din cinci de a avea malformații congenitale sau leziuni cerebrale.

În acest caz, femeia din Insula Reunion, un teritoriu francez de peste mări din Oceanul Indian, s-a îndreptat spre Franța pentru a primi îngrijiri medicale. După ce au făcut descoperirea, medicii s-au asigurat că au așteptat până la 29 de săptămâni de gestație pentru a oferi bebelușului cea mai mare șansă de supraviețuire. În cele din urmă, acest lucru a dus la cinci săptămâni lungi pentru mamă, care îngrozită că și-ar putea pierde copilul. 

Femeia, care a suferit anterior avorturi spontane, a fost nespus de bucuroasă să-și aducă bebelușul sănătoasă pe această lume și a mers cu el acasă pentru a-și cunoaște ceilalți doi frați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » A mers la doctor cu dureri mari de stomac, însă ce a aflat a șocat-o atât pe ea, cât și pe medicii din Franța. Ce creștea lângă intestinul femeii