Antena Meniu Search
x

Foto A murit la 16 ani, după ce a luat anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale. Adolescenta din UK, sfătuită de prietene să încerce pastilele

O adolescentă de 16 ani a murit în mod tragic, după ce a început să ia anticocepționale pentru a calma durerile menstruale. Medicii au diagnosticat-o greșit cu o boală de stomac, deși avea un cheag de sânge pe creier.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 17:02

A murit la 16 ani, după ce a luat anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale. Adolescenta din UK, sfătuită de prietene să încerce pastilele
A murit la 16 ani, după ce a luat anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale. Adolescenta din UK, sfătuită de prietene să încerce pastilele - GoFundMe

Layla Khan, în vârstă de 16 ani, avea un viitor măreț în față. Învăța foarte bine și deja era văzută ca o viitoare studentă la Oxford de către profesorii ei. Tânăra a început să se confrunte cu dureri mari în timpul menstruației, așa că a fost sfătuită de prietene să ia pilule contraceptive pentru a scăpa de simptomele dureroase, potrivit DailyMail.

A început să le ia pe 25 noiembrie, dar pe 5 decembrie a început să aibă dureri de cap și până la sfârșitul săptămânii a început să aibă vărsături severe. Părinții au sunat la urgențe, îngrijorați de starea adolescentei, însă li s-a spus că „nu există semne de îngrijorare” și că ar trebui să o ducă la control în dimineața următoare. 

Adolescentă moartă, după ce a fost sfătuită de prietene să ia anticoncepționale

Luni seară, durerile au început să devină insuportabile pentru Layla. A început să urle de durere și s-a prăbușit în baie. Familia ei a dus-o apoi la spital, unde a fost identificat un cheag de sânge pe creier printr-o scanare CT. În ciuda faptului că a fost supusă unei operații de urgență, tânăra a murit la scurt timp după intervenția chirurgicală.

Pe acelaşi subiect

Familia Laylei a vorbit acum pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această complicație rară a luării pilulei contraceptive, despre care ei cred că ar putea fi cauza cheagului fatal.

„Au spus că au crezut că este o boală de stomac. Au spus că nu există semnale roșii pentru a merge la spital și să meargă la spital miercuri dacă va continua”, a declarat un membru al familiei.

Medicii nu cunosc nicio altă cauză a cheagului de sânge și a spus familiei că nu există nicio infecție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » A murit la 16 ani, după ce a luat anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale. Adolescenta din UK, sfătuită de prietene să încerce pastilele