Antena Meniu Search
x

Video Ipoteză înfiorătoare după moartea celor două femei din Braşov. Cum ar fi ajuns mama arsă de vie, în curte, şi fiica strangulată în casă: "A avut depresie!"

Caz învăluit în mister la Braşov. Două femei, mamă şi fiică, au fost găsite moarte. Una dintre ele arsă de vie, iar cealaltă cu urme de strangulare. Descoperirea îngrozitoare a fost făcută de rude, după ce tatăl fetei le-a cerut ajutorul pentru că nu reuşea să dea de ele la telefon. Anchetatorii merg pe două piste acum. Crimă urmată de sinucidere ori un ucigaş care a încercat să-şi ascundă urmele.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.12.2023, 19:16

Vezi și

Familia locuia în localitatea Hoghiz, din judeţul Braşov. Acasă erau femeia de 45 de ani şi fiica ei, o tânără de 25 de ani, învăţătoare la o şcoală într-un sat învecinat. Tatăl fetei era plecat la serviciu. Când a văzut că niciuna dintre ele nu răspunde la telefon, a intrat în panică. A sunat la vecini şi la rude să afle ce se petrece.

Mamă şi fiică, găsite moarte în Braşov: una arsă de vie, cealaltă, cu urme de strangulare

"L-a sunat Ghimuţu, bărbatul Alinei, pe băiatul meu să rupă gardul că nu răspunde", povesteşte o femeie. Un vecin şi un unchi s-au dus într-un suflet să vadă ce se întâmplă. Descoperirea a fost şocantă. Mama era în curte, la câţiva paşi de casă, arsă de vie. În bucătărie, tânăra învăţătoare era moartă, cu urme de strangulare pe gât. 

"Când am intrat în curte am văzut-o pe ea acolo în spate. Fata era jos în bucătărie. E foarte dubioasă treaba. Nu cred că s-au certat. La cât îi cunosc eu, nu ştiu să se certe. În atâţia ani...", mărturiseşte o rudă de-a familiei.

Pe acelaşi subiect

Prima ipoteză a Poliţiei: crimă urmată de sinucidere

Poliţiştii au împânzit imediat satul. "Anchetatorii au izolat întreaga zonă. Fac cercetarea criminalistică a locului faptei şi audiază martori în încercarea de a afla ce s-a întâmplat în curtea din spatele meu", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Cum ambele femei aveau urme de violenţă pe corp, anchetatorii merg pe două piste. Fie, fără să se ştie încă motivul, între mamă şi fiică a izbucnit un conflict şi totul s-a transformat într-o crimă, urmată de sinucidere. Fie cineva a comis masacrul şi a încercat să-şi ascundă urmele. 

"În prezent nu a fost pusă nicio persoană sub acuzaţie. Se vor face autopsiile pentru a se stabili cu certitudine cauzele morţii", a declarat Adrian Radu, procuror Braşov.

Mama ar fi suferit de depresie

Vecinii şi rudele nu-şi explică ce s-ar fi putut întâmpla şi cum s-a ajuns la tragedie. Mama ar fi suferit de depresie

"Ea a fost bolnavă, într-adevăr. Cred că a avut depresie. Ea a fost bolnavă în ultimul timp. A fost linişte totală la ei. N-au fost oameni răi, agresivi. El munceşte pe maşina de ciment", povesteşte un localnic.

"O familie distrusă. O familie ca oricare alta, harnici, muncitori. O fi fost câte o dicuţie, ca în oricare familie, dar nu să se întâmple aşa...", plânge cumnata femeii.

România este în topul Uniunii Europene la violența domestică. Sunt 38.000 de cazuri raportate numai în primele 8 luni din 2023. De asemenea, s-au emis aproape 13.000 de ordine de protecție provizorii. Asta nu garantează, însă, de prea multe ori, siguranța victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ipoteză înfiorătoare după moartea celor două femei din Braşov. Cum ar fi ajuns mama arsă de vie, în curte, şi fiica strangulată în casă: "A avut depresie!"