Antena Meniu Search
x

A săpat timp de şase ani în grădină ca să îşi facă propria sa casă, după o ceartă cu părinţii. Povestea incredibilă a unui adolescent spaniol

O ceartă cu părinţii l-a determinat pe un adolescent de 14 ani să pună la punct un plan extrem de ambiţios. Andres Canto s-a apucat în urmă cu şase ani să sape o groapă în grădina casei ca să îşi facă propria sa casă sub pământ, după ce părinţii săi i-au interzis să poarte trening.

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 11:08

Înfuritat de această cerere, Andres a rămas acasă în schimb și și-a consumat frustrarea săpând pământul cu târnăcopul bunicului său. Ceea ce a început ca o răzbunare, în curând a escaladat într-o obsesie de ani de zile. Până în 2021, la șase ani după ce a început săpatul, Andres a reușit să-și creeze propria peșteră subterană, cu o zonă de living și un dormitor.

Şi-a făcut propria sa casă sub pământ

Ascunzătoarea poate fi accesată prin trepte sculptate în pământ, iar Andres, care acum lucrează ca actor, are în plan să o îmbunătățească în continuare. Deși recunoaște că nu are nicio idee despre ce a stârnit inițial aceastră frustrare, în curând a început să lucreze la ea câteva zile pe săptămână, constatând că l-a ajutat să se relaxeze seara după școală.

Proiectul a prins viteză când unul dintre prietenii săi a adus un burghiu pneumatic, iar perechea a petrecut până la 14 ore pe săptămână săpând aproape 3 metri în pământ în grădina părinților săi din orașul La Romana, Spania. „Uneori dădeam peste o piatră mare și devenea frustrant că după ore de săpat nu făceam aproape nimic”.

Andres are de gând să se extindă și mai mult, peștera având în prezent două camere, un sistem de încălzire, Wi-Fi furnizat de telefonul său care transmite de la intrarea în peșteră și un sistem muzical. Andres a spus: „Este grozav, am tot ce îmi trebuie. Poate fi obositor să lucrez aici, deoarece este umed și nu prea circulă aer, dar mi-am găsit propria motivație pentru a continua să sap în fiecare zi. Îmi plăcea să construiesc colibe, locuiesc la țară și de multe ori când găseam acolo lemne părăsite, îmi construiam o casă drăguță, eram un copil cu multă imaginație”, a mărturisit Andreas, potrivit Mirror.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » A săpat timp de şase ani în grădină ca să îşi facă propria sa casă, după o ceartă cu părinţii. Povestea incredibilă a unui adolescent spaniol