Antena Meniu Search
x

A sunat de peste 200 de ori la serviciile de urgenţă pretextând diverse probleme. Femeia din Belgia, de neoprit

Caz de-a dreptul inedit. O femeie, care hărţuieşte de ani întregi serviciile de urgenţă, ar putea ajunge după gratii, după ce a mai primit deja o condamnare cu suspendare pentru aceeaşi faptă.

de Monica Palade

la 12.01.2022, 09:19

A sunat de peste 200 de ori la serviciile de urgenţă pretextând diverse probleme. Femeia din Belgia, de neoprit - Shutterstock

În trei ani, femeia, care locuieşte în Asse, Belgia, a contactat fără motiv serviciile de mai bine de 200 de ori pe numerele de urgenţă sau canalele de discuţii. „În trecut, ea a fost deja condamnată de șase ori pentru asta, dar nu vrea să se oprească”, a spus procurorul general.

A sunat la urgenţe de peste 200 

Deja în 2006, femeia a inventat situații dramatice precum incendii sau accidente pentru a apela la serviciile de urgență. Ea a fost condamnată pentru asta de șase ori, dar nu şi-a învăţat lecţia. În mai 2020, ea a anunțat prin intermediul unui canal de chat că este pe cale să-și pună capăt vieții aruncându-se în apă. Din acest motiv, a fost organizată o operațiune de căutare la scară largă. În cele din urmă, femeia era liniștită acasă. Doar un incident dintre multe. În 2019 și 2020, ea a sunat numerele 101 și 112 de peste 200 de ori.

Pentru aceste apeluri, femeia a folosit zece numere GSM diferite, dintre care cinci păreau conectate la același dispozitiv. „În mod evident, are un impuls compulsiv de a hărțui serviciile de urgență. În plus, ea nu pare să învețe din condamnările ei anterioare”, a spus procurorul general.

Pe acelaşi subiect

„O percheziție în casa sa a dus la găsirea a trei telefoane mobile și opt cartele SIM, pe care ea a recunoscut că le-a cumpărat după ultima ei condamnare”. Din cauza condamnărilor anterioare, femeia nu mai poate primi o pedeapsă cu suspendare. Parchetul nu a avut, așadar, de ales decât să solicite o pedeapsă efectivă cu închisoarea de trei ani.

O traumă din copilărie 

Inutil, potrivit apărării, „aceste fapte sunt rezultatul unei traume din copilărie”. Când era copil, ar fi fost agresată de mai multe ori de noul partener al mamei sale. Ea nu ar fi îndrăznit niciodată să sesizeze și ar încerca acum să „recupereze timpul pierdut” apelând serviciile de urgență. În ochii săi, acum are curajul să facă ceea ce nu a avut puterea să facă înainte. „Abia astăzi, după atâția ani, își dă seama de problema ei și că trebuie să lucreze la acest aspect”, mai spune avocatul. Instanța se va pronunța pe 8 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » A sunat de peste 200 de ori la serviciile de urgenţă pretextând diverse probleme. Femeia din Belgia, de neoprit