Antena Meniu Search
x

Adolescentă de 15 ani, abuzată sexual de verişorul ei de 18 ani. Drept răzbunare că a rămas însărcinată, tânărul din India a incendiat-o

O adolescentă din India se luptă între viaţă şi moarte, după ce un membru al familiei a violat-o, iar mai apoi i-a dat foc când a aflat că fata era însărcinată.

de Redactia Observator

la 15.10.2022, 13:40

Adolescentă de 15 ani, violată de verişorul ei de 18 ani
Adolescentă de 15 ani, violată de verişorul ei de 18 ani - Shutterstock - foto ilustrativ

Într-un caz care a șocat țara, poliția din statul Uttar Pradesh a arestat luni un tânăr de 18 ani și pe mama lui, fiind suspectați de tentativă de omor, pentru că ar fi turnat kerosen asupra fetiței și ar fi incendiat-o când a aflat că era însărcinată, potrivit oficialilor de politie, scrie CNN.

Fata a suferit arsuri pe aproximativ 80% din corp, potrivit dr. S.P.Singh, inspector medical la Universitatea de Științe Medicale, care o tratează. „Nu este încă în afara pericolului”, a spus el

În medie, India raportează un viol la fiecare 17 minute, conform ultimelor cifre guvernamentale, iar militanții spun că cazul fetei evidențiază cât de adânc înrădăcinate sunt valorile misogine și patriarhale în țară.

Problema este exacerbată în India rurală, deoarece femeile rămân în mare parte needucate, iar stigmatizarea în jurul agresiunii sexuale este răspândită, spun ei.

Pe acelaşi subiect

Abuzată de propriul verişor

„Acest caz arată că fetele tinere sunt încă expuse riscului mare de violență sexuală”, a declarat Jayna Kothari, avocat senior la Curtea Supremă a Indiei. „Adevărul este că aceste cazuri devin din ce în ce mai violente pentru că nu există responsabilitate pentru făptuitori. Oamenii continuă astfel de acte cu impunitate pentru că nu există teamă.”

Fata ar fi fost violată în urmă cu aproximativ trei luni de verișorul ei în vârstă de 18 ani, după care a rămas însărcinată, potrivit lui Kamlesh Kumar Dixit, un înalt oficial al poliției din Uttar Pradesh, și mama fetei. Deoarece aparținem aceleiași familii, am rezolvat problema”, a spus mama fetei, adăugând că acum dorește ca presupusul violator să fie spânzurat.

Presupusa implicare a unei femei în acest caz demonstrează amploarea misoginiei interiorizate în societate, spun militanții – și nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. În ianuarie anul acesta, părul unei femei a fost tuns și fața ei vopsită în negru înainte de a defila pe o stradă din capitala Indiei, unde unii oameni dintr-o mulțime au cerut să fie violate.

Femeile sunt învățate să susțină valorile patriarhale încă de la o vârstă fragedă, spun activiștii. Și, în ciuda diferitelor încercări ale guvernului de a întări legile privind violul din India, acesta a făcut puțin pentru a stopa nivelul violenței sexuale din țară, care a fost clasată ca cel mai periculos loc din lume pentru a fi femeie într-un sondaj realizat în 2018 de către experți a Fundației Thompson Reuters

Problema persistă din cauza societăţii, care rămâne mai greu de schimbat, spun activiștii, deoarece victimele sunt adesea învățate că sunt în cele din urmă vinovate pentru orice abatere. Mai mult, sistemul de justiție din India este „notoriu de lent” și poate fi „traumatic” pentru victima agresiunii, potrivit avocatului Kothari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Adolescentă de 15 ani, abuzată sexual de verişorul ei de 18 ani. Drept răzbunare că a rămas însărcinată, tânărul din India a incendiat-o