Antena Meniu Search
x

Afacerea cu care un tânăr de 17 ani din UK a dat lovitura. A început cu doar 57 de euro și a ajuns să câștige peste 4.500 de euro pe săptămână: "Mă plictiseam"

O minte briliantă. Un adolescent de 17 ani a ajuns să câștige peste 4.500 de euro pe săptămână, după ce și-a deschis propriul magazin cu dulciuri, în curtea din spate a casei.

de Redactia Observator

la 30.04.2023, 14:48

Afacera cu care un tânăr de 17 ani din UK a dat lovitura. A început cu doar 57 de euro și a ajuns să câștige peste 4.500 de euro pe săptămână
Afacera cu care un tânăr de 17 ani din UK a dat lovitura. A început cu doar 57 de euro și a ajuns să câștige peste 4.500 de euro pe săptămână - Mirror

Callum Baker, acum în vârstă de 17 ani, a început afacerea The Sweet Shack cu o săptămână înainte de a împlini 16 ani, după ce a fost inspirat de cofetarii de pe TikTok. Tânărul antreprenor din Pontprennau din Cardiff a început afacerea cu doar 57 de euro, însă succesul avea să vină rapid. După 18 luni, a reușit să încaseze aproximativ 83.000 de euro din luna ianuarie 2022, potrivit Mirror.

În prezent, Callum își conduce afacerea dintr-o căsuță de lemn construită în curtea din spatele casei, pe care a numit-o „Cabana”, dar se gândește deja să se extindă în spații mult mai mari. În căbănuța de lemn se pot găsi peste 700 de sortimente de dulciuri, chipsuri și sucuri, însă „cireașa de pe tort” sunt deliciile originale făcute de el. De asemenea, are deja și un prim angajat. Vecinul lui îl ajută la împachetarea comenzilor.

Și-a început mica afacere cu doar 57 de euro, în grădina din spatele casei

„Mă plictiseam cu adevărat așa că am intrat pe TikTok și am început să mă uit la aceste videoclipuri cu afaceri cu dulciuri. Am cumpărat niște dulciuri online cu 57 de euro din banii mei și am creat un site mic cu doar cinci produse și apoi am început să postez pe paginile de Facebook și TikTok. La început am avut colțul dormitorului meu, un raft, apoi două și apoi am preluat o camera liberă pe măsură ce lucrurile au devenit mai populare”, a spus Callum. 

Callum a văzut, de asemenea, beneficii uriașe pentru starea sa de spirit, după ce a stat mult timp în spital din cauza depresiei. El a descris că se simțea ca și cum „nu simțea că ar avea multe pentru care să trăiască” înainte de începerea afacerea sa cu dulciurile.

Tânărul are sprijinul total al familiei. Mama lui îl ajută cu reaprovizionarea în weekend și să împacheteze coletele pentru expediere. „L-a schimbat și adesea mă întreb, ar fi aici acum dacă nu ar fi această afacere? Cred că chiar l-a salvat”, a spus mama. Deocamdată, este pe deplin dedicat să-și ducă afacerea la următorul nivel și speră să intre în curând pe piața de export de dulciuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Afacerea cu care un tânăr de 17 ani din UK a dat lovitura. A început cu doar 57 de euro și a ajuns să câștige peste 4.500 de euro pe săptămână: "Mă plictiseam"