Antena Meniu Search
x

„Ai fost un înger printre noi”. Didina, o româncă din Italia a murit, după ce s-a luptat 7 ani cu cancerul

Timp de şapte ani s-a luptat cu cancerul şi toţi au sperat într-o minune. Dar Didina, o româncă de 64 de ani, stabilită în Roma, Italia, nu a mai putut să lupte până la capăt.

de Monica Palade

la 12.12.2021, 18:12

Femeia s-a stins din viaţă pe 9 decembrie la Spitalul Medica Group, având-o alături pe fiica și nepoții săi. „Ai fost un înger printre noi”, a scris un cunoscut pe pagina de profil a româncei.

Didina a venit în Italia, în 1996, unde a lucrat ca bonă şi menajeră. Toţi cei care au cunoscut-o au doar cuvinte de laudă la adresa femeii.

7 ani de chin, care i-au lăsat sufletul curat

„Intra în casele oamenilor să facă ordine și curățenie, dat totodată intra și în inima lor. A fost foarte iubită de familiile unde a lucrat. Acum 7 ani a început calvarul, de când am descoperit că are o formă de tumoare agresivă. A urmat o operație, apoi chimioterapie peste chimioterapie și părea că își revenise, dar după trei ani boala a recidivat cu metastază la plămâni și îi paralizase nervul la brațul drept. De atunci totul a fost mult mai greu…Dureri peste dureri și chimioterapii care i-au schimbat chipul în mai multe rânduri. A luptat cu dinții și cu toată forța ei, iar eu am avut grijă de ea ca de un copil. În șapte ani de zile numai noi știm prin ce am trecut și chiar dacă ea era bolnavă, cu dureri, tot ea mă alina și mă îmbărbăta, cum sper să o facă și de acum înainte, de acolo, de Sus, pentru că a plecat cu o bucățică din inima mea și tare greu îmi este…”, a povestit cu durere Mirela, fiica femeii, pentru Rotalianul.

Mesajele au curs pe reţelele de socializare, toţi cei care au îndrăgit-o au vrut să transmită regretul lor. „Cuvintele nu pot exprima durerea pe care ai lăsat-o în sufletele noastre acum, când ne-ai părăsit, dragă Didina. Dumnezeu să te așeze de-a dreapta Lui. Vei rămâne veșnic vie în inimile noastre, suflet blând! Zbor lin printre îngeri!”, a scris cineva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » „Ai fost un înger printre noi”. Didina, o româncă din Italia a murit, după ce s-a luptat 7 ani cu cancerul