Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Am petrecut a patra aniversare a fiului meu cântând la mormântul lui". Drama unei mamei, după ce copilul a fost călcat de camioneta tatălui, în UK

Tragedie fără margini pentru o întreagă familie, după ce un băieţel de trei ani a murit sub roţile unei camionete condusă chiar de tatăl lui, în timp ce lucra la fermă. Câteva săptămâni mai târziu, când avea să împlinească patru ani, mama i-a cântat „La mulţi ani” la cimitir, lângă mormânt, printre lacrimi şi suspine, alături de surioarele lui.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.10.2021, 15:06

Micuțul Ianto Jenkins, în vârstă de trei ani, se juca pe bicicletă, împreună cu sora și vărul său la ferma pe care tatăl său o deţinea într-o zonă rurală din Efailwen. Într-un moment de neatenţie, micuţul a fost lovit de camioneta cu remorcă a tatălui, Guto Sior Jenjins, în vârstă de 31 de ani.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU ÎNTREAGA FAMILIE

Mama, Chloe Picton, în vârstă de 27 de ani, a mărturisit că s-a prăbuşit la podea atunci când Gutu, fostul ei partener, a sunat-o pentru a-i da vestea sfâşietoare. Nu putea să se concentreze şi să înţeleagă cu exactitate ce s-a întâmplat, ori să accepte oribilul adevăr.

„Mi-a spus: «E Ianto, Chloe, a fost ucis». Atunci am căzut din picioare”, a povestit femeia.

Pe acelaşi subiect

Chloe s-a repezit la ferma lui Guto din Efailwen lângă Clynderwen, Pembrokeshire, dar a fost ținută la distanţă de echipajele de poliţie şi salvare ajunse de urgenţă la faţa locului, relatează The Sun.

„«Vreau să fiu cu fiul meu», le-am spus. «E singur, are nevoie de mine». M-au lăsat totuşi să-l văd la spital când l-au plasat într-o condiţie mai bună, pentru a nu fi traumatizată”, a adăugat Chloe.

Potrivit unei anchete deschise la locul accidentului, băieţelul „a suferit răni semnificative”, motiv pentru care a fost declarat mort la fermă, însă mama acestuia a putut să îl vadă abia după ce a fost transportat la spital: „Văzând că zace acolo, mort, mi-a sfâşiat inima. Să-mi văd copilul atât de rece şi lipsit de viaţă e înfiorător. Am început să îl acopăr cu ceva pentru că eram îngrijorată în concepţia mea că îi e frig”

Ianto ar fi împlinit patru ani pe 18 septembrie. Mama şi cele două surori, Seren, de şase ani şi Daisy-Mae, de 19 luni, au marcat momentul la mormântul băiatului cu flori, tort şi cântece de aniversare. De asemenea, alţi fermieri din oraş au trecut prin zonă cu tractoarele în amintirea copilului, pasionat de respectivele autovehicule.

„Au venit lângă mormântul lui şi au lăsat coroane de flori. Îi plăcea să stea la fermă şi avea să urmeze paşii tatălui său. Durerea prin care trec este insuportabilă însă. Nu va dispărea niciodată. Închid ochii și tot ce văd este Ianto. Îl văd peste tot, zâmbind mereu. Mi-am întrebat prietenii: «De ce nu mai pot avea încă o șansă să-l văd și să-l îmbrățișez? În noaptea aceea am visat că sunt cu el și el a vrut să mă îmbrățișez - era ca ultima mea șansă de a-mi îndeplini dorinţa. Dar apoi Seren m-a trezit și acea șansă a dispărut. El va fi mereu în inimile noastre pentru totdeauna. Îl menționăm în fiecare zi pentru că face parte din familie. Voi fi mereu mamă a trei copii. Ei vor ști cine a fost fratele lor - era un personaj frumos”.

Ultima discuţie purtată de mamă cu fiul ei

Chloe a spus că ultimele sale cuvinte adresate lui Ianto s-au încheiat printr-un apel video FaceTime cu două zile înainte de moartea sa. Băiatul plecase timp de o săptămână în vacanţă la ferma tatălui.

„Plângea pentru că voia să vorbească cu mami”, a povestit Chloe. „Mi-a spus: «Mi-e dor de tine, te iubesc, voi fi în curând acasă» și i-am spus: «Ne vedem vineri»”

„La ora 19:00, pe 3 august, poliția a primit un apel de urgență, raportând că un copil a fost implicat într-o coliziune cu o mașină agricolă. Anchetele de la fața locului au stabilit că Ianto se juca cu sora și vărul său când un vehicul și o remorcă de tip pick-up l-au lovit”, a declarat ofițerul legist, Hayley Rogers.

Poliţia din Llanelli, Țara Galilor de Sud, a deschis o anchetă pentru a stabili care au fost cu exactitate circumstanţele producerii tragediei. Paul Bennett, legist în funcție, a amânat însă ancheta pentru următoarele patru luni.

După moartea nepotului ei, mama lui Guto, Meinir, în vârstă de 61 de ani, a spus: „Nimeni nu este de vină. Ianto se juca cu noua sa bicicletă în curtea din spate și fiul meu pur și simplu nu știa că este acolo. Nu l-a văzut. A auzit sunetul pick-up-ului său lovind ceva și când s-a oprit și a ieșit să se uite, Ianto stătea întins pe pământ nemișcat. Este sfâșietor. Bietul Guto, nu știu cum va trăi cu asta. Este complet devastat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "Am petrecut a patra aniversare a fiului meu cântând la mormântul lui". Drama unei mamei, după ce copilul a fost călcat de camioneta tatălui, în UK