Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 39 de ani a intrat în stop cardiac în somn, lângă soția care credea că sforăie, în Marea Britanie. ”Soțul meu... nu cred că este în viață!”

Un bărbat de 39 de ani a intrat în stop cardiac în somn, lângă soția lui care credea că sforăie și i-a ignorat sunetele până a fost prea târziu. 

de Redactia Observator

la 03.10.2021, 17:51

Un bărbat de 39 de ani a intrat în stop cardiac în somn, lângă soția care credea că sforăie
Un bărbat de 39 de ani a intrat în stop cardiac în somn, lângă soția care credea că sforăie - The Sun

Geraint Dunne, din Marea Britanie, și-a trezit soția făcând zgomote bizare, însă femeia a presupus că sforăie și l-a lăsat în pace pentru o vreme. Dar, când a constatat că nu mai primește niciun răspuns de la el a intrat în panică și a sunat după ajutor. 

„Soțul meu, nu cred că este în viață. Cred că a murit lângă mine. Practic, tocmai m-am trezit și făcea un zgomot cam amuzant. M-am dus la toaletă, m-am întors, dar acum nu primesc absolut niciun răspuns de la el. Nu cred că respiră, nu face nimic”, spune femeia, în apelul către numărul de urgență din Marea Britanie, scrie The Sun.

De fapt, bărbatul pasionat de ciclism suferise un stop cardiac brusc în timp ce dormea.

Soția i-a făcut manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței

Pe acelaşi subiect

Operatorul i-a cerut femeii să înceapă cât mai repede manevrele de resuscitare, dând indicații exacte, pe care să le facă până la sosirea ambulanței. 

Fiica cuplului, Gwen, dormea în camera alăturată când paramedicii încercau să-i repornească inima tatălui său cu un defibrilator.

Bărbatul a fost readus la viață după stopul cardiac suferit în somn

Manevrele au reușit și bărbatul a fost transportat de urgență la spital, unde a petrecut o lună pentru a se recupera.

„Nu există cuvinte care să exprime cât de recunoscător sunt - nu doar pentru ce a făcut Jennifer, ci și pentru operatorul care a preluat apelul, echipajul ambulanței, toți. Mulțumită lor am o a doua șansă la viață”, a spus bărbatul.

Medicii suspectează că miocardita a dus la stopul cardiac al lui Geraint, care este o inflamație a mușchiului cardiac cauzată de un virus.

De atunci, bărbatul a fost echipat cu un defibrilator implantabil cardioverter (ICD), care trimite impulsuri electrice pentru a regla ritmurile cardiace anormale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un bărbat de 39 de ani a intrat în stop cardiac în somn, lângă soția care credea că sforăie, în Marea Britanie. ”Soțul meu... nu cred că este în viață!”