Antena Meniu Search
x

"Am visat mereu la viața pe care o trăiesc acum". A renunțat la liceu și s-a făcut cioban. Cât câștigă pe lună tânărul italian

Un tânăr italian în vârstă de 20 de ani câștigă un salariu de 1.300 de euro dintr-un job pe care nu oricine l-ar accepta. Mulți dintre oameni nici nu se gândesc că o astfel de meserie poate fi una profitabilă.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 12:54

A renunțat la liceu și s-a făcut cioban. Cât câștigă pe lună tânărul italian
A renunțat la liceu și s-a făcut cioban. Cât câștigă pe lună tânărul italian - Corriere della sera

Marco Sozzi, din Origgio, în provincia Varese, are doar 20 de ani. La vârsta lui, mulți tineri caută job-uri cât mai interesante și populare, sau chiar să-și deschidă propria afacere. El a ales un alt drum, cel al libertății, spune el. Marco este cioban și spune că dacă ar lua toată viața de la capăt, tot asta ar alege să facă, potrivit Corriere Della Sera.

"Am ales libertatea, am ales să fiu cu turma în pajiști, fără program, în contact cu natura", a spus tânărul.

S-a lăsat de liceu și s-a făcut cioban

Tânărul spune că „din copilărie am visat mereu la o viață ca cea pe care o trăiesc. La început m-am gândit la agricultură, ca bunica mea, apoi la creșterea vitelor. Când am început să frecventez primul an al Institutului Tehnic Agricol, am cunoscut turmele și oile"

Pe acelaşi subiect

Altfel spus, la întrebarea "ce vrei să fii când vei fi mare?", cea mai clasică pentru un copil, el răspundea mereu, spre deosebire de colegii săi care aspirau să devină ingineri, manageri și poate fotbaliști: „Vreau să fiu păstor”.

Când a ajuns în ultimul an de liceu, Marco a renunțat la tot, fără a absolvi, pentru a accepta jobul oferit de proprietarul unei ferme de oi din zona sa.

"Acolo am stat câteva luni, am învățat meseria, am câștigat în jur de 1100 de euro pe lună. Apoi mama a văzut pe internet această școală pentru ciobani. Am aplicat, dar fără să cred prea mul. În schimb, am fost sunat”, a povestit băiatul.

Tânărul câștigă lunar între 1200-1300 euro

În noiembrie, după ce a terminat școala, tânărul s-a întors în orașul natal, în zona Varese.

„Am cumpărat și o turmă de 250 de oi pentru carne, adică pentru sacrificare. Sunt puțini pentru a face o afacere profitabilă, ai nevoie de cel puțin un număr dublu, dar sper să ajung acolo în următorii câțiva ani, vreau să devin și eu un mic proprietar”, a spus Marco.

Tânărul câștigă lunar între 1200-1300 euro.

„Dar nu asta contează. Trebuie doar să am bani pentru benzină și cheltuieli mici, nu muncesc atât pentru profit, cât pentru pasiune. Îmi place să fiu cu animalele, îmi place să merg în pădure. Dacă m-aș naște din nou, aș face aceleași alegeri”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » "Am visat mereu la viața pe care o trăiesc acum". A renunțat la liceu și s-a făcut cioban. Cât câștigă pe lună tânărul italian