Antena Meniu Search
x

Băiat de 17 ani condamnat pe viaţă după ce a înjunghiat de 7 ori o tânără într-un parc. Atacatorul o învinuia de despărțirea lui de fosta sa iubită

Un adolescent de 17 ani din Australia a fost închis pe viaţă după ce a ademenit o fată într-un parc, a înjunghiat-o de 7 ori apoi a lăsat-o să moară în durere. După 4 ore, fata a fost găsită vie de un trecător. Atacatorul o învinuia pe victimă de despărțirea sa de fosta iubită.

de Aura Trif

la 28.04.2023, 19:02

Băiat de 17 ani condamnat pe viaţă după ce a înjunghiat de 7 ori o tânără într-un parc
Băiat de 17 ani condamnat pe viaţă după ce a înjunghiat de 7 ori o tânără într-un parc - Suffolk Police

Alex Tye, în vârstă de 17 ani, a recunoscut tentativa de omor a victimei, în vârstă de 16 ani, care a rămas cu răni catastrofale în urma atacului sângeros dintr-un parc din Suffolk, Australia.

Băiatul a ademenit-o pe fată într-o zonă izolată a parcului înainte de a o înjunghia de 7 ori, paralizând-o de la brâu în jos. Adolescentul i-a luat apoi telefonul, l-a aruncat într-un râu din apropiere și a lăsat-o sângerând cu fața spre pământ, înainte de a fi găsită 4 ore mai târziu de un câine şi stăpânul său, pe data de 2 octombrie 2022, relatează Daily Mirror.

Alex a fost condamnat la închisoare pe viață, din care trebuie să execute un termen minim de 12 ani și jumătate. Curtea de apel a declarat săptămâna aceasta că Alex a acuzat-o pe fată de ruperea relației sale de iubita lui.

Fata s-a prefăcut că a murit pentru a scăpa de atacator

Pe acelaşi subiect

Într-o declarație emoționantă a victimei, fata a spus că este hotărâtă să fie independentă în ciuda rănilor, adăugând: „Nu-l voi lăsa să învingă”. În timp ce aștepta sosirea ajutorului după atac, ea a spus că a fost hotărâtă să nu moară, deoarece asta ar fi însemnat că atacatorul a câștigat. Victima a spus că s-a prefăcut moartă pentru ca Alex să nu continue atacul. În timp ce se îndepărta, i-a strigat numele pentru a vedea dacă mai trăia. Ea a ţipat după ajutor, timp de 4 ore înainte ca un om care îşi plimba câinele să o descopere la ora 6 dimineața.

„Acesta a fost un incident cu adevărat șocant, care a lăsat victima cu răni pe viață. Curajul ei și cel al familiei ei au fost o inspirație pentru cei implicați în acest caz. Inculpatul a efectuat un atac planificat și a lăsat victima să moartă în miezul nopții într-un parc izolat”, a declarat Inspectorul șef detectiv, Chris Hinitt, de la Poliția din Suffolk. 

„Singura lui acțiune meritabilă a fost să pledeze vinovat pentru a preveni ca victima să fie nevoită să retrăiască în instanță trauma din acea noapte”, a adăugat acesta.

Mesajul familiei

„Vrem să mulțumim poliției pentru profesionalismul și umanitatea de care au dat dovadă în acest proces. Echipajului de ambulanță și personalului minunat de la Spitalul Ipswich, împreună cu echipa de la Stoke Mandeville, vă mulțumesc din suflet. Nivelul de grijă, compasiune și afecțiune pe care l-au învăluit în jurul fiicei noastre a fost copleșitor de minunat. Comunitatea noastră locală, familiile și prietenii s-au adăugat la această pătură de sprijin și ne-au făcut să trecem prin aceste luni dificile. Întotdeauna o luptătoare, fiica noastră a apărut cu spirit și este hotărâtă să trăiască viața din plin”, a scris familia victimei într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Băiat de 17 ani condamnat pe viaţă după ce a înjunghiat de 7 ori o tânără într-un parc. Atacatorul o învinuia de despărțirea lui de fosta sa iubită