Antena Meniu Search
x

Video "Dacă aș fi știut că a avut deja peste 100 de copii, nu l-aș fi ales". Un olandez, tată a 550 de copii, împiedicat în instanță să mai doneze material seminal

Un bărbat a șocat întreaga comunitate olandeză, după ce a devenit tatăl a cel puțin 550 de copii, atât în Olanda, cât și în alte țări. Un tribunal i-a interzis acum bărbatului să mai doneze material seminal.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 20:36

Vezi și

Un judecător de la Tribunalul Districtual din Haga a decis oprirea bărbatului în urma unei acțiuni intentate de părinții unui copil conceput cu sperma donatorului și de o fundație care reprezintă alți părinți, relatează The Associated Press. Instanța a menționat că, în conformitate cu orientările olandeze, donatorii de spermă au voie să „producă” maxim 25 de copii cu 12 mame și că donatorul a mințit potențialii părinți cu privire la istoricul său de donare, potrivit Mediafax.

Fundația Donorkind din Țările de Jos îl duce în judecată pe Jonathan Jacob Meijer pentru a-l opri să doneze spermă și îl acuză că a mințit în legătură cu numărul de copii pe care i-a născut. Donatorul, identificat ca Jonathan M., a furnizat spermă mai multor clinici de fertilitate din Olanda și unei clinici din Danemarca, precum și multor alte persoane cu care a intrat în contact prin intermediul anunțurilor publicitare și al forumurilor online, a precizat instanța. Avocatul donatorului a declarat că acesta a dorit să ajute părinții care altfel nu ar fi putut concepe.

Trebuie să plătească 100.000 de euro pentru fiecare caz dacă încalcă interdicția

Judecătorul a declarat însă că donatorul "a mințit în mod deliberat în legătură cu acest lucru pentru a-i convinge pe părinți să îl ia ca donator".

Pe acelaşi subiect

"Toți acești părinți se confruntă acum cu faptul că copiii din familia lor fac parte dintr-o rețea de rudenie uriașă, cu sute de frați vitregi, pe care nu i-au ales", a declarat instanța, adăugând că acest lucru "are sau ar putea avea consecințe psihosociale negative pentru copii. Prin urmare, este în interesul lor ca această rețea de rudenie să nu fie extinsă în continuare".

Instanța a precizat că în acest caz este vorba despre "drepturi fundamentale aflate în conflict. Pe de o parte, dreptul la respectarea vieții private a părinților și a copiilor donatori ... și, pe de altă parte, același drept al donatorului". Instanța a hotărât că "interesele copiilor donatori și ale părinților lor sunt mai importante decât interesul donatorului de a continua să doneze spermă unor noi potențiali părinți.

Instanța i-a ordonat acestuia să oprească imediat toate donațiile și a spus că trebuie să plătească 100.000 de euro (110.000 de dolari) pentru fiecare caz dacă încalcă interdicția. El se află pe o listă neagră de donații din Olanda, dar a continuat să doneze în străinătate, inclusiv în Danemarca și Ucraina. 

Donatorii ar trebui să doneze maximum pentru 12 femei

Donatorii ar trebui să doneze maximum pentru 12 femei pentru a preveni consangvinizarea, incestul sau problemele psihologice ale copiilor donatori, potrivit Telegraph.

„Consecințele posibile îmi fac rău de stomac”. Cauza civilă este intentată de o mamă olandeză a unuia dintre copiii lui Meijer, care a fost numită doar Eva și care a fost născută în 2018. 

„Dacă aș fi știut că a avut deja peste 100 de copii, nu l-aș fi ales niciodată. Dacă mă gândesc la consecințele pe care le-ar putea avea acest lucru pentru copilul meu, îmi este rău de stomac”, a spus mama fetiței. 

De asemenea, instanța dorește ca tot materialul seminal al bărbatului din depozite să fie distrus, cu excepția cazului în care este rezervat unei femei care are deja unul dintre copiii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Dacă aș fi știut că a avut deja peste 100 de copii, nu l-aș fi ales". Un olandez, tată a 550 de copii, împiedicat în instanță să mai doneze material seminal