Antena Meniu Search
x

Video Erou la 13 ani. Un elev a salvat viaţa colegilor săi după ce a apăsat frână autobuzului în care se aflau. Şoferul leşinase la volan

Dillon Reeves, în vârstă de 13 ani, a intrat rapid în acțiune și a preluat controlul autobuzului școlar în care călătoreau spre casă mai mulţi elevi din SUA. După ce a observat că șoferul se simte rău şi pare să leşine, s-a aruncat asupra volanului şi a călcat frâna, salvând viaţa colegilor săi şi a şoferului.

de Aura Trif

la 28.04.2023, 17:30

Vezi și

Momentul uimitor în care elevul preia controlul autobuzului apăsând frâna după ce șoferul leșină la volan a fost surprins de camerele de supravegherele ale autoturismului.

Pe imagini se observă cum şoferul folosea o pălărie pentru a-şi face vânt când începe să se simtă rău. Şoferul poate fi văzut comunicând prin radiofon spunând că trebuie să oprească înainte de a-și pierde cunoștința în timp ce conducea în oraşul Warren, Michigan, SUA.

După ce a observat că femeia de la volan se confrunta cu o urgență medicală, Dillon Reeves, în vârstă de 13 ani, intră în acțiune și preia controlul autobuzului, salvându-se pe sine, pe colegii săi și pe șofer. De îndată ce ea devine inconștientă, autobuzul alunecă încet, așa că Dillon apasă frâna și încearcă să conducă vehiculul până la oprirea completă.

Dillon a strigat către colegii săi să sune la serviciile de urgență

Pe acelaşi subiect

Oficialii au spus că nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului de miercuri, iar șoferul de autobuz, care nu a fost identificat, a fost transportat la un spital local, unde rămâne sub îngrijire, relatează Mirror.

„S-a ridicat, a evaluat situația și a văzut că șoferul a leșinat. Acesta a fost un act extraordinar de curaj. A sărit de pe scaun, și-a aruncat rucsacul jos, a alergat în față și a apucat volanul și a oprit autobuzul. Acțiunile studentului care a ajutat la oprirea autobuzului au făcut diferența astăzi și nu aș putea fi mai mândru de eforturile sale”, a spus preotul şcolii Robert Livernois despre curajosul elev.

Elevul erou, omagiat de familie şi de autorităţi

Consilierul orașului Warren, Jonathan Lafferty, l-a lăudat pe Dillon într-o postare pe Facebook, mulțumindu-i pentru acțiunile sale eroice: „Orașul Warren este foarte mândru de eroul nostru din clasa a VII-a, Dillon Reeves! Acest tânăr a intrat în acțiune când șoferul său de autobuz școlar s-a confruntat cu o urgență medicală, oprind autobuzul și evitând ceea ce ar fi putut fi foarte tragic. Suntem foarte mândri de tine pentru acțiunile tale eroice!”

Părinții lui Dillon l-au lăudat și pentru că s-a comportat rapid, iar mama sa, Ireta Marie, a scris pe Facebook: „Azi, pe drumul spre casă de la școală, șoferul de autobuz al lui Dillon a leșinat la volan, iar Dillon a sărit în acțiune și a oprit autobuzul și a salvat toți copiii de mașinile pe care i-ar fi putut lovi in cale!!El este EROUL Local!!"

Pentru a aduce un omagiu acțiunilor lui Dillon, localnicii au decorat curtea casei sale cu un semn uriaș pe care scrie „erou”. Potrivit rapoartelor, băiatul este de așteptat să primească un premiu de la Departamentul de Poliție Warren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Erou la 13 ani. Un elev a salvat viaţa colegilor săi după ce a apăsat frână autobuzului în care se aflau. Şoferul leşinase la volan