Antena Meniu Search
x

Băiatul de 6 ani care şi-a împuşcat profesoara, într-o şcoală din SUA, nu va fi pus sub acuzare

Băieţelul de 6 ani din SUA care a împuşcat o profesoară, în interiorul şcolii, scapă de închisoare, a anunţat un procuror, potrivit BBC. 

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 12:03

Băiatul care și-a împușcat învățătoarea într-o școală primară din statul american Virginia scapă de închisoare şi nu va fi, cel mai probabil, pus sub acuzare, a declarat procurorul Howard Gwynn din orașul Newport News. El a spus pentru NBC News că biroul său nu va cere formularea de acuzații împotriva băiatului.

Procurorul a explicat că „perspectiva ca un copil de șase ani să poată fi judecat este problematică", deoarece copilul este prea mic pentru a înțelege sistemul juridic. Totuși, autoritățile din orașul Newport News nu au decis încă dacă un adult va fi acuzat penal în acest caz.

Profesoara a fost grav rănită, dar a supravieţuit

Poliția a stabilit că băiatul a dus arma la școala primară Richneck pe 6 ianuarie transportând-o în ruscac. Arma de foc a fost cumpărată legal și aparținea mamei copilului, a precizat poliția.

Pe data de 6 ianuarie, băiatul de 6 ani a venit cu o armă la şcoală. El şi-a împuşcat şi şi-a rănit grav profesoara, Abby Zwerner, în vârstă de 25 de ani, care a dat în judecată districtul care conduce şcoala elementară Richneck. Profesoara a fost grav rănită la o mână și la piept, dar poliția a spus că a reușit totuși să escorteze în siguranță aproximativ 20 de elevi din sala de clasă. A fost internată în spital timp de aproape două săptămâni. Șeful poliției Newport News, Steve Drew, a descris incidentul ca fiind intenționat, potrivit NBC News. Într-un videoclip pe Facebook Live de luna trecută, în care a spus că procurorii vor începe să analizeze cazul, Drew le-a spus telespectatorilor că a fost nevoie de timp pentru ca detectivii să intervieveze copiii și să examineze probele criminalistice.

Nu este primul caz şocant în care un minor vine la şcoală cu o armă de foc. O altă mamă a declarat unui post de ştiri local că un băiat din Virginia a adus la şcoală o armă încărcată în ghiozdan şi a ameninţat că îi va împuşca fiica în timpul orelor de educaţie fizică. Dar femeia a aflat despre ameninţare doar de la alt părinte. Fiica ei nu i-a spus deoarece a crezut că ar putea avea probleme. Fata a declarat pentru postul de televiziune că, după ce a venit acasă de la şcoală, s-a dus în dormitorul ei „şi a încercat să se joace, dar nu a putut”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Băiatul de 6 ani care şi-a împuşcat profesoara, într-o şcoală din SUA, nu va fi pus sub acuzare