Antena Meniu Search
x

Galerie foto Băieţel de 2 ani, căutat de zeci de oameni în sudul Franţei. Emile se juca în grădina bunicii, când a dispărut într-o clipă de neatenţie

Poliția franceză este angrenată într-o căutare de proporţii aeriană și terestră pentru un băiețel de doi ani, care a dispărut weekendul trecut din grădina bunicii sale, într-un sat din sudul ţării.

de Aura Trif

la 11.07.2023, 18:18

Copilul, Émile, se juca în grădina casei bunicilor săi, într-un cătun chiar lângă Le Vernet, în Alpes-de-Haute-Provence, între Grenoble și Nisa, când a dispărut sâmbătă după-amiază, relatează The Guardian.

„Familia se pregătea să iasă din casă pentru a pleca într-o ieșire. A profitat de acest moment fugar de neatenție pentru a pleca”, a declarat François Balique, primarul orașului Le Vernet, pentru televiziunea franceză. „Bunicii lui și-au dat seama că nu mai era acolo când s-au dus să-l urce în mașină.”

François Balique a spus că băiatul mergea foarte bine pentru vârsta lui și că nu a existat nicio sugestie că ar fi fost răpit. „Este un sat mic cu aproximativ 20 de case... vedem totul”, a spus el. „Ar fi putut parcurge o oarecare distanță și poate s-ar fi pierdut sau s-ar fi ascuns.”

Zeci de oameni s-au întins pe sute de km pentru a-l căuta pe micuţul Emile

Pe acelaşi subiect

Poliției, jandarmilor și pompierilor li s-au alăturat membrii familiei și sătenii după ce bunicii i-au alertat despre dispariția lui Émile, în jurul orei 17:15, ora locală. Echipele de căutare și salvare care folosesc un elicopter, drone echipate cu camere termice și câini sniffer au pieptănat zona de atunci, dar nu a fost găsită nicio urmă a copilului, în ciuda faptului că au acuperit mai mult de 4.000 de metri pătraţi.

Localnicii au spus că băiatul își petrecea vacanța de vară cu bunicii săi în Haute Vernet, un cătun aflat pe un drum întortocheat din Le Vernet, cu o populație de 25 de persoane. Valea înconjurată de păduri este populară printre drumeți. Rémy Avon, procurorul public, a spus că două persoane l-au văzut pe băiat părăsind casa bunicilor. „Apoi i-a pierdut urma.”

Vocea mamei sale răsună cu putere în difuzoarele elicopterelor pentru a-l găsi pe băiat

„Ne pregăteam pentru slujba de seară, când ni s-a spus că copilul a dispărut. Ne-am dus cu toții să vedem ce putem face pentru a ajuta cât mai repede posibil. Am căutat în locuri unde ar putea fi, l-am căutat cu adevărat peste tot”, a declarat un localnic pentru ziarul La Provence.

Luni dimineața, zona de căutare a fost extinsă. Jandarmeria a făcut un apel pentru martorii care ar fi putut să-l fi văzut pe băiat, care purta pantaloni scurți albi și un top galben.

Marți dimineața, căutărorilor aerorieni li s-a dat o înregistrare a vocii mamei copilului, pentru a transmite „cât mai tare” din difuzoarele aeronavei. „Speranța lor este ca Émile să fie ascuns în mediul rural și să iasă la iveală când va auzi vocea mamei sale venind dintr-un elicopter”, a spus o sursă a serviciilor de urgență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Băieţel de 2 ani, căutat de zeci de oameni în sudul Franţei. Emile se juca în grădina bunicii, când a dispărut într-o clipă de neatenţie