Antena Meniu Search
x

Băieţel de 5 ani, mort după ce s-a prăbuşit din senin în faţa profesorilor, care credeau că "face pe mortul". A fost lăsat la pământ minute-n şir

Tragedie în SUA. Un băiețel de cinci ani despre care profesorii credeau că se prefăcea că este mort în timpul pauzei, a fost lăsat inconștient în terenul de joacă timp de aproximativ 10 minute până când cineva şi-a dat seama că i se făcuse rău. Copilul a murit două zile mai târziu din cauza unei boli rare la inimă. 

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 10:21

Băieţel de 5 ani, prăbuşit din senin în faţa profesorilor, care credeau că "face pe mortul". I se făcuse rău, dar a fost lăsat la pământ minute-n şir
Băieţel de 5 ani, prăbuşit din senin în faţa profesorilor, care credeau că "face pe mortul". I se făcuse rău, dar a fost lăsat la pământ minute-n şir - Profimedia Images

La un an de la tragedie, părinții lui dau în judecată orașul West Hartford și consiliul său de educație. Ei au susținut că educatorii i-ar fi putut salva viața dacă ar fi acționat mai devreme, conform procesului consultat de Insider.

Romeo Pierre Louis se juca în curtea școlii sale din Connecticut în aprilie 2022, când s-a prăbușit brusc. Profesorii de la Charter Oak International Academy au crezut că "făcea pe mortul". Dar când l-au verificat ​​minute mai târziu, și-au dat seama că nu respira.

Moartea lui ar fi putut fi evitată

În proces apare faptul că alți copii le-au spus profesorilor despre colegul lor, dar avertismentele lor au fost ignorate. "În momentul în care profesorii și-au dat seama că Romeo nu se prefăcea că este mort și avea nevoie de tratament medical de urgență – era prea târziu, iar viața lui Romeo nu mai putea fi salvată", se spune în proces.

Pe acelaşi subiect

Romeo Pierre Louis a fost dus la Spitalul de Copii din Connecticut unde, în ciuda "eforturilor semnificative și ample de a-și salva viața", a murit două zile mai târziu.

Michael L. Chambers Jr., un avocat care îi reprezintă pe părinții lui Louis, a declarat pentru The Washington Post că moartea sa era "complet și total evitabilă". "Ca orice părinte care în fiecare dimineață își lasă copilul la școală, există un anumit nivel de încredere pe care îl punem în mâinile profesorilor și administratorilor. Și această încredere a fost ruptă absolut", a spus el.

Procesul arată că profesorii au fost neglijenți în mai multe moduri.

Copilul a murit din cauza sindromului Brugada

Copilul a murit din cauza sindromului Brugada, o boală rară care provoacă ritmuri neregulate ale inimii. Majoritatea oamenilor care au sindromul nu știu că îl au, potrivit Clinicii Mayo. Avocatul a spus că părinții lui Louis nu cunoșteau starea fiului lor.

Potrivit The Post, alți copii din locul de joacă au crezut că Louis se preface că doarme, a spus poliția. Profesorii i-au verificat starea după ce un copil le-a spus că se comportă ciudat. O asistentă a încercat apoi să-l resusciteze folosind compresii toracice și un defibrilator, fără succes.

"Moartea unui copil este o pierdere devastatoare și de neimaginat, iar gândurile noastre sunt la familia și prietenii lui Romeo Pierre Louis", a declarat Andrew Morrow, supraveghetorul interimar al școlilor publice din West Hartford, într-un comunicat. El a adăugat: "Această tragedie a afectat profund comunitatea Charter Oak International Academy".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Băieţel de 5 ani, mort după ce s-a prăbuşit din senin în faţa profesorilor, care credeau că "face pe mortul". A fost lăsat la pământ minute-n şir