Foto

Bărbat acuzat că a pozat drept șofer Uber pentru a răpi și ucide o tânără studentă care a urcat în mașina sa din greșeală, în SUA

De Redactia Observator.
Publicat: 21.07.2021, 18:09.
Actualizat: 21.07.2021, 18:09

Un bărbat a fost dus în faţa instanţei după ce a fost acuzat că s-a dat drept șofer Uber pentru a răpi și ucide o studentă care consumase alcool şi care încerca să ajungă acasă.

Bărbat acuzat că a pozat drept șofer Uber pentru a răpi și ucide o tânără studentă care a urcat în mașina sa din greșeală, în SUA

Bărbat acuzat că a pozat drept șofer Uber pentru a răpi și ucide o tânără studentă care a urcat în mașina sa din greșeală, în SUA

Columbia Police Department; Profimedia Images

Nathaniel Rowland este judecat pentru presupusa crimă a studentei Samantha Josephson, din Carolina de Sud. Potrivit informaţiilor, ea s-a urcat din greșeală în mașina bărbatului, crezând că era șoferul de Uber pe care îl chemase.

În cadrul declarațiilor de deschidere, procurorii au specificat că tânăra de 21 de ani a suferit ''acte de cruzime și comportament rău intenţionat'' când a fost ucisă în 2019. Incidentul a creat panică la acea vreme în rândul celor care foloseau serviciile de tip ride, determinând compania Uber să solicite tuturor șoferilor să afișeze legitimaţiile la vedere și să verifice numele pasagerilor înainte de a se urca în maşină.

Tânăra plecase de la o petrecere unde sărbătorise finalul facultăţii alături de mai mulţi prieteni

Citește și:

Potrivit New York Post, juraților li se vor arăta imagini surprinse de camerele de securitate, înregistrări telefonice, precum şi arma crimei care ar fi legată de Rowland, în vârstă de 27 de ani. Procurorul Byron Gipson ar fi declarat instanței: ''Aceste acțiuni deliberate, crude și rău intenționate sunt acuzaţii pentru Nathaniel David Rowland în cazul răpirii studentei Samantha Josephson. A fost pus sub acuzare pentru uciderea Samantha Josephson. Și a fost pus sub acuzare pentru deținerea unei arme legate de comiterea unei infracțiuni violente. Și la momentul potrivit, vă vom solicita să oferiţi verdicte de vinovăție pentru fiecare dintre aceste acuzații.''

Avocatul apărării, Tracy Pinnock, susţine că Rowland nu este legat de crimă prin dovezi ADN. Mostrele au fost luate şi duse la laborator după ce trupul tinerei a fost găsit într-o zonă împădurită, la aproximativ 105 kilometri distanță de presupusul loc al răpirii, conform Daily Star.

Josephson sărbătorea sfârșitul facultăţii alături de mai mulţi prieteni, în timp ce presupusul ei criminal a așteptat să o atace. Rowland se confruntă cu sentinţa de închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării condiţionate dacă este găsit vinovat şi condamnat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.