Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bărbat de 54 de ani, condamnat pentru viol la mai bine de 30 de ani de la comiterea faptei. Cum l-au găsit poliţiştii

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost pus sub acuzare pentru viol la peste 30 de ani de la comiterea faptei. Individul ar fi agresat sexual un băiat de 13 ani în anul 1991.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.05.2024 , 13:05

- Shutterstock

Potrivit datelor furnizate de poliţie, băiatul se plimba cu bicicleta prin Carine Open Space, în nordul oraşului Perth, când a fost confruntat de un bărbat care l-a atacat şi apoi l-a agresat sexual. Pentru anchetă, detectivii au folosit noi tehnici de investigație în domeniul genealogiei genetice.

Tehnici ADN folosite în rezolvarea cazului 

Inspectorul Rohan Ingles, de la Brigada specială de combatere a criminalității, a declarat că au reușit să aducă mai multe cazuri istorice în fața instanțelor de judecată cu ajutorul acestei tehnologii.

Articolul continuă după reclamă

„Probele medico-legale de la fața locului au dus la implicarea echipei de investigații genealogice în acest caz la începutul anului 2024, ceea ce a dus la întocmirea unui arbore genealogic de aproape 3500 de persoane”, a declarat dl Ingles, potrivit Daily Mail. „Cu o muncă metodică și asiduă, echipa IGG a restrâns eșantionul, ceea ce a condus la efectuarea de către echipa de Crime Specializate - Omucideri a unor investigații suplimentare și la arestarea bărbatului pentru o crimă pe care ar fi comis-o cu peste 30 de ani în urmă”.

Un bărbat din Kingsley a fost acuzat de privare de libertate și de două capete de acuzare de agresiune sexuală agravată. Individul a fost adus în faţa Tribunalului Magistraturii din Perth, magistratul Tom Hall afirmând că incidentul a fost unul dintre cele mai grave pe care le-a auzit.

Bărbatului i-a fost refuzată cauțiunea și urmează să se prezinte din nou în instanță în luna iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Mapamond » Bărbat de 54 de ani, condamnat pentru viol la mai bine de 30 de ani de la comiterea faptei. Cum l-au găsit poliţiştii