Antena Meniu Search
x

Bărbat prins la graniţă cu prosoape îmbibate cu aur, aduse din Dubai. Ce le-a trezit suspiciuni poliţiştilor indieni

Un indian a fost prins încercând să introducă în ţara sa prosoape de baie îmbibate cu aur din Dubai, relatează agenţia DPA.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 17:33

Prosoapele îmbibate cu aur lichid erau aduse din Dubai
Prosoapele îmbibate cu aur lichid erau aduse din Dubai - Facebook

Autorităţile vamale din Kerala, sudul Indiei, au devenit suspicioase când au descoperit cinci prosoape de baie ude în bagajul bărbatului. Nu este clar cât aur a fost confiscat, a relatat Times of India, potrivit Agerpres.

Contrabanda cu aur devine o "artă" în India

Contrabandiştii de aur devin din ce în ce mai creativi, potrivit autorităţilor indiene. O mare parte din aurul din India provine din import şi deseori se încearcă introducerea ilegală în ţară a acestuia pentru evitarea taxelor vamale. Hinduşi bogaţi obişnuiesc să ofere aur zeilor din templele hinduse. De asemenea, mulţi indieni cumpără aur convinşi că acesta aduce noroc, cu ocazia anumitor sărbători, cum ar fi Diwali, festivalul hindus al luminilor, care e pe cale să înceapă. Femeile primesc adesea bijuterii din aur în ziua nunţii lor, ceea ce poate oferi securitate financiară când familiile se confruntă cu vremuri grele, notează DPA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Bărbat prins la graniţă cu prosoape îmbibate cu aur, aduse din Dubai. Ce le-a trezit suspiciuni poliţiştilor indieni