Antena Meniu Search
x

Bolnavi de COVID şi cu bagajele în stradă. Trei turişti, daţi afară din hotel, au rătăcit ore întregi printre localnici, în Canare

Pentru trei turişti britanici, vacanţa de sărbători în Insulele Canare s-a transformat într-un coşmar. Peripeţiile lor au început după ce rezultatele testelor COVID, necesare pentru check-in, au ieşit pozitive. Aceştia susţin că au fost daţi afară din hotelul unde îşi rezervaseră camerele, fără niciun fel de asistenţă sau informaţii despre ce trebuie să facă. Au rămas cu bagajele în stradă, complet dezorientaţi, şi au rătăcit ore întregi printre oamenii din Lanzarote. 

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 16:35

- Profimedia (scop ilustrativ)

Alex Williams, originar din Wales, a aterizat pe insula spaniolă pe 20 decembrie, şi urma să-şi petreacă sărbătorile de iarnă alături de fratele său şi un prieten. Dar trio-ul a primit curând vestea cea rea: doi dintre ei erau bolnavi de COVID. Făcuseră testele pentru a se putea îmbarca într-un alt zbor, însă au rămas brusc şi fără un acoperiş deasupra capului.

Bolnavi de COVID, cei trei turişti au rătăcit pe străzi ore întregi

Nimeni nu a ştiut să-i ghideze pe mai departe, iar toate răspunsurile indicau acelaşi lucru: să rămână în camera de hotel. Lucru cu care angajaţii facilităţii turistice Lancelot in Arrecife nu au fost, însă, de acord. Motivul oficial a fost lipsa camerelor  disponibile, însă cei trei englezi afirmă că jumătate din camere erau libere. "Ne-am simţit abandonaţi în stradă, cu testele COVID pozitive. Parcă am fi făcut ceva rău, am fi încălcat vreo lege. Nu erau nicăieri informaţii", povesteşte Alex Williams, potrivit Daily Mail. "Ne-a luat trei ore să obţinem informaţiile de care aveam nevoie, timp în care am fost nevoiţi să folosim toalete publice şi să mâncăm undeva. Era ajunul Anului Nou şi nu puteam să rămânem noaptea, pe stradă, cu bagaje cu tot. Nu eram în siguranţă."

Într-un final, după mai multe telefoane date autorităţilor, li s-a transmis că o ambulanţă îi va duce la spital sau înapoi la hotel. Niciunul dintre turiştii bolnavi nu manifesta simptome COVID, iar după un drum în care s-au certat cu paramedicii, britanicii au ajuns într-un apartament unde au petrecut perioada de izolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Mapamond » Bolnavi de COVID şi cu bagajele în stradă. Trei turişti, daţi afară din hotel, au rătăcit ore întregi printre localnici, în Canare