Antena Meniu Search
x

Cadavrul unui tânăr de 15 ani, descoperit la cinci minute de școală. Adolescentul dispăruse în urmă cu trei luni, în China

Cazul dispariției unui adolescent de 15 ani este, de luni de zile, printre cele mai dezbătute subiecte în China. Milioane de oameni critică modul în care s-a desfășurat ancheta poliției, după ce cadavrul băiatului a fost descoperit în pădurea din apropierea școlii, după 100 de zile de căutări, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 10:56

Cadavrul unui tânăr de 15 ani, descoperit la cinci minute de școală. Adolescentul dispăruse în urmă cu trei luni, în China
Cadavrul unui tânăr de 15 ani, descoperit la cinci minute de școală. Adolescentul dispăruse în urmă cu trei luni, în China - CNN

Hu Xinyu a dispărut, în urmă cu trei luni, dintr-un internat din sudul provinciei Jiangxi. Poliția a anunțat căutări intense și extinse, iar la începutul acestei luni i s-au alăturat sute de voluntari, fără niciun rezultat. 

Duminică, însă, la 100 de zile de la dispariția adolescentului, poliția a anunțat că trupul neînsuflețit al lui Hu a fost găsit în pădurea din apropierea școlii. Descoperirea șocantă a fost făcută de un localnic, încă de joi. Identitatea băiatului a fost confirmată în urma testelor ADN. 

Pe internet, însă, subiectul a stârnit furia oamenilor, care pun la îndoială modul în care s-a desfășurat ancheta autorităților. Cetățenii se întreabă cum de nu a fost găsit cadavrul mai repede, deși se afla la cinci minute de mers pe jos de școală. 

Cazurile de dispariție nu sunt rare în China, însă cazul lui Hu a înfuriat opinia publică. În 2020, aproape un milion de persoane au dispărut, adică 2.739, în medie, pe zi, potrivit Institutului de Asistență Socială Zhongmin. 

Hu a dispărut la o lună de la începerea școlii

Hu fusese admis, în septembrie 2022, cu bursă la Liceul Zhiuyan. Ultima dată a fost văzut pe 14 octombrie, mergând pe holurile internatului. Adolescentul avea la el doar un reportofon și un card școlar cu care își plătea mesele. Șase ore mai târziu, școala i-a anunțat pe părinții băiatului că acesta a dispărut, iar de atunci au urmat zile de chin pentru familie. 

La începutul lunii ianuarie, poliția a transmis că nu are nicio dovadă că Hu ar fi fost ucis. Cel mai probabil plecase singur din campus, au anunțat, la acel moment, autoritățile, care au adăugat că au extins căutările pe o suprafață de 40 ha de pădure, 22 de kilometri de căi ferate, în 72 de iazuri și trei lacuri de acumulare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Cadavrul unui tânăr de 15 ani, descoperit la cinci minute de școală. Adolescentul dispăruse în urmă cu trei luni, în China