Antena Meniu Search
x

Foto Casa ororilor: 13 fraţi, ţinuţi captivi, legaţi de pat şi înfometaţi, au fost salvaţi de sora care a reuşit să evadeze. Părinţii foloseau Biblia ca să justifice abuzul, în SUA

Doi dintre cei 13 frați, salvați dintr-o ''Casă a ororilor'' din California în urmă cu trei ani, au povestit cum părinții lor au folosit Biblia pentru a justifica abuzul pe care l-au comis.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 22:48

Au fost salvaţi într-un final de sora care a reuşit să evadeze
Au fost salvaţi într-un final de sora care a reuşit să evadeze - Facebook; YouTube via ABCNews

Jennifer și Jordan Turpin, vorbind cu Diane Sawyer de la ABC, au explicat în detaliu abuzurile părinților, David și Louise. Copiii au fost ţinuţi captivi ani la rând și chiar au ascultat citate din Cartea Deuteronomului care susţineau că părinţii ar fi fost îndreptățiți să aleagă să-și ucidă urmașii.

Copiii au fost amenințați cu curele și bastoane și chiar li s-a spus că, dacă nu se purtau cum trebuie, părinții îi vor lega de paturi și îi vor trage de păr. ''Ca să fiu sinceră, nici măcar nu știm fiecare lucru pe care l-a făcut cu fiecare dintre noi'', a spus Jordan, acum în vârstă de 21 de ani. De asemenea, Biblia a fost folosită pentru a justifica modul în care fraţii lor erau trataţi. De multe ori, copiii îşi scoteau capetele pe fereastră doar când David și Louise nu priveau.

Au fost salvaţi de sora care a reuşit să evadeze pe geam

Jordan Turpin, acum în vârstă de 21 de ani, a scăpat la un moment dat din casă și a sunat la poliție pe 14 ianuarie 2018. Imaginile de pe o cameră de supraveghere arată o fată îngrozită care se străduiește să vorbească, dar hotărâtă să-și salveze frații. Atunci, la doar 17 ani, Jordan a reușit să scape pe o fereastră cu un telefon mobil în mână, care conținea inclusiv dovezi ale abuzului: ''Îmi tremura tot corpul. Nu am putut să sun cu adevărat la 911. Cred că am fost aproape de moarte de atâtea ori. Dacă mi se întâmpla ceva, măcar muream încercând''.

Pe acelaşi subiect

Abuzul șocant din casa Turpin a trecut neobservat în comunitate, până când Jordan a evadat din casă și a chemat poliția. Până să discute cu oamenii legii, tânăra nu mai vorbise vreodată cu cineva din afara casei. Când poliţistul a întrebat dacă ia vreun medicament, Jordan a spus că nu știe ce înseamnă acest cuvânt.

Când cei 13 frați au fost salvați, toți, cu excepția copilului de 2 ani, erau extrem de subponderali și nu făcuseră o baie de luni de zile. Anchetatorii au concluzionat că cel mai mic copil a fost singurul care nu a fost abuzat de părinții lor, care de atunci au fost condamnați la închisoare pe viață.

Dispeceratul 911 a stat la telefon cu fata speriată până când a sosit un ofițer. Jordan este văzută extrem de agitată, luându-și un moment pentru a se calma când începe să vorbească cu ofițerul: ''Bine. Tocmai am fugit de acasă. Și locuiesc într-o familie de 15. Cele două surori ale mele sunt înlănțuite în acest moment. Sunt înlănțuiți pentru că au furat mâncarea mamei. Dar... îmi pare rău dacă vorbesc prea mult. Bine. Nu am vorbit niciodată cu nimeni, cum n-am fost niciodată singură cu o persoană, îmi este foarte greu să vorbesc. Părinții noștri ne abuzează. Dar motivul pentru care am sunat și motivul pentru care am reușit să ies este unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri pe care le-au făcut vreodată. Sunt terifiată. Dar am sunat pentru că cele două surori ale mele mai mici sunt înlănțuite chiar acum".

Ofițerul a întrebat dacă Jordan are fotografii cu fetele înlănțuite și ea confirmă încântată că a făcut fotografii după ce una dintre surorile ei i-a spus: ''Nu am dovezi pentru toate, dar am dovezi că surorile mele sunt înlănțuite''

Imaginile filmate de camera corporală a poliţiştilor arată mai târziu că ofițerii intră în casă, se confruntă cu părinții și descoperă copiii. Frații, cu vârste cuprinse între 2 și 29 de ani, au fost eliberați din casă în ianuarie 2018, după ce au fost în mod regulat bătuți, înfometați și sugrumați de părinți. Casa era acoperită de murdărie și se spunea că duhoarea deșeurilor era copleșitoare. Jennifer a confirmat că toţi erau adesea înlănțuiți. 

Detalii înfiorătoare despre amploarea torturii, abuzului și neglijării copiilor

În urma arestărilor lui David și Louise în ianuarie 2018, au început să apară detalii îngrozitoare despre amploarea torturii, abuzului și neglijării copiilor. Poliţiştii au mărturisit că copiii au spus că au voie să facă duș doar o dată pe an. Erau ținuți în principal în camerele lor, cu excepția meselor, care fuseseră reduse de la trei la una pe zi, o combinație de prânz și cină.

Ani de zile, dieta fraților nu a constat decât în două felii de pâine cu unt de arahide. Părinții Turpin mâncau fast-food în fața lor, înlănțuind copiii în paturi murdare dacă încercau să fure mâncare. ''Am făcut greșeala de a menționa untul de arahide în timpul uneia dintre întâlnirile noastre, iar una dintre fete aproape că a vomitat. Și când sunt la băcănie, nu se pot uita la untul de arahide. Nici măcar nu pot merge pe culoar unde este unt de arahide.''

Fraţilor nu li s-a permis să se joace ca copiii obișnuiți și au fost lipsiți de lucrurile pe care le aveau alți copii, inclusiv jucării și jocuri, potrivit Daily Mail

În căutarea unei vieţi normale, departe de umbrele trecutului

David și Louise au pledat vinovați pentru mai multe capete de acuzare și au fost condamnați de la 25 de ani la închisoare pe viață. Ambii sunt eligibili pentru eliberare condiționată în 22 de ani.

Se pare că fraţii încearcă din răsputeri să treacă peste ororile la care au fost supuşi: ''Unii dintre ei trăiesc independent, locuiesc în propriul apartament, au locuri de muncă și merg la școală. Unii sunt voluntari în comunitate. Ei merg la biserică''. De asemenea, frații se văd în mod regulat. Câțiva dintre frați și-au schimbat numele pentru a scăpa de stigmatizarea de a fi o victimă. Chiar și de când au fost salvați, unii dintre copii au fost raportați că se află într-un sistem de servicii sociale care trebuia să-i ajute în tranziția la o viață nouă, potrivit unui nou raport.

Unii dintre copii au raportat că ''s-au simțit trădați'' de gestionarea cazurilor de către oficialii locali, a declarat Melissa Donaldson, directorul serviciilor pentru victime din Riverside County. Donaldson a spus că au existat momente în care copiii nu aveau un loc sigur în care să stea sau suficientă mâncare. Aceasta a plâns în timp ce descria cum copiii, care nu au avut multă vreme contact cu lumea exterioară, au fost uneori lăsați singuri să încerce să treacă printr-o birocrație complicată.

În zilele de după eliberare, adulții și copiii minori au fost transportați la spitale pentru îngrijiri. Donații și sprijin au venit din întreaga lume. Dar de atunci, frații adulți s-au confruntat cu dificultăți în accesarea serviciilor sociale și chiar a banilor care au fost donați pentru îngrijirea lor. Banii au fost plasați într-un cont controlat de un tutore public desemnat de instanță.

Joshua Turpin, în vârstă de 29 de ani, a declarat pentru ABC News că nu poate accesa fonduri pentru a acoperi nevoile de transport și, când a cerut ajutor de la tutorele public adjunct al județului desemnat în cazul său, ''i-a spus doar: Intră pe Google. A refuzat să mă lase să solicit o bicicletă''.

O anchetă este deschisă acum în acest caz, iar un raport este programat până la sfârșitul lunii martie. ''Riverside se angajează să efectueze o revizuire amănunțită și transparentă a serviciilor oferite fraților Turpin și să îmbunătățească și să consolideze sistemele de bunăstare a copiilor și adulților dependenți'', se arată în comunicat. Dr. Matthew Chang, care conduce biroul de tutelă publică din județ, a spus că a salutat ancheta privind îngrijirea fraților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Casa ororilor: 13 fraţi, ţinuţi captivi, legaţi de pat şi înfometaţi, au fost salvaţi de sora care a reuşit să evadeze. Părinţii foloseau Biblia ca să justifice abuzul, în SUA