Antena Meniu Search
x

Cazul unei femei agresate sexual, respins pentru că era "îmbrăcată provocator". Reacţii furioase după gestul judecătorului din India

Un caz petrecut în sudul Indiei stârneşte indignare, după ce judecătorul a considerat că victima unui abuz sexual a fost agresată pentru că era "îmbrăcată provocator" şi i-a respins plângerea. 

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 11:27

Femeia ar fi fost "îmbrăcată provocator" şi era "imposibil de crezut"
Femeia ar fi fost "îmbrăcată provocator" şi era "imposibil de crezut" - Shutterstock

Declaraţiile unui judecător din Kerala, India, au stârnit o adevărată controversă după ce, săptămâna trecută, acesta a fost de acord ca un agresor sexual în vârstă de 74 de ani să fie eliberat pe cauţiune. Conform documentelor juridice fotografiate, individul şi-a motivat cererea precizând că femeia respectivă "purta rochii provocatoare". Iar curtea de judecată a fost de acord cu el, argumentând că declaraţiile victimei abuzului "n-ar fi avut şanse" în faţa pledoariei bărbatului. De asemenea, ar fi fost "imposibil de crezut" că o persoană cu dizabilităţi ar fi putut să o apuce cu forţa pe indiancă, a adăugat instanţa, potrivit CNN.

Revoltă în India. Se cer pedepse mai dure împotriva agresorilor sexuali

Avocatul bărbatului nu a putut fi contactat pentru detalii, au precizat jurnaliştii CNN. Ştirea a stârnit un val de revoltă în India, ţară măcinată de numeroase scandaluri sexuale, unde abuzurile - în special împotriva femeilor - sunt la ordinea zilei. Mulţi dau vina pe legea prea blândă cu agresorii şi violatorii, care scapă deseori nepedepsiţi. Swati Maliwal, şefa Comisiei pentru Drepturile Femeilor din Delhi, solicită Curţii Supreme din Kerala să preia cazul. "Când o să dispară mentalitatea aceasta, care condamnă victimele abuzului sexual?", s-a întrebat ea, pe Twitter.

Recent, 11 bărbați din India, condamnaţi pe viață pentru violarea în grup a unei femei însărcinate, din timpul revoltelor din 2002, au fost eliberați. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Cazul unei femei agresate sexual, respins pentru că era "îmbrăcată provocator". Reacţii furioase după gestul judecătorului din India