Antena Meniu Search
x

11 bărbaţi din India au fost eliberaţi după ce au violat o femeie însărcinată. Familia îngrozită a victimei: "Am aflat direct din presă"

Unsprezece bărbați din India, condamnaţi pe viață pentru violarea în grup a unei femei însărcinate, din timpul revoltelor din 2002, au fost eliberați, potrivit oficialilor.

de Antonia Roşu

la 17.08.2022, 14:21

11 bărbaţi din India au fost eliberaţi după ce au violat o femeie însărcinată. Familia îngrozită a victimei: "Am aflat direct din presă"
11 bărbaţi din India au fost eliberaţi după ce au violat o femeie însărcinată. Familia îngrozită a victimei: "Am aflat direct din presă" - Profi Media

Bărbații au fost condamnați la începutul anului 2008 și eliberați luni din închisoare, când India a sărbătorit 75 de ani de la sfârșitul stăpânirii britanice, scrie CNN.

Revolta din Gujarat, unul dintre cele mai grave dispute religioase din India, a dus la moartea a peste 1.000 de oameni, majoritatea musulmani. Gujarat a fost apoi condus de actualul prim-ministru indian Narendra Modi, în calitate de ministru șef, iar partidul său naționalist hindus se află încă la guvernare.

Un birocrat de top din regiune a declarat pentru Reuters că închisoarea districtuală a recomandat eliberarea agresorilor după luarea în considerare a duratei îndelungate petrecute în spatele gratiilor și comportamentul lor lipsit de abateri.

Deşi erau condamnaţi pe viaţă, violatorii au fost eliberaţi după aproape 15 ani

„Adevărul este că au petrecut aproape 15 ani în închisoare și erau eligibili pentru a li se ierta fapta”, a spus Sujal Jayantibhai Mayatra. Legile indiene permit condamnaților să solicite remiterea după 14 ani de închisoare, potrivit experţilor.

„Ne-am pierdut familia și tot ce voiam era să trăim în pace, însă brusc acest lucru s-a întâmplat”, a spus Yakub Râsul, membru de familie al victimei care susţine că numeroase rude au murit în urma revoltelor din 2002. „Nu am fost informaţi cu privire la eliberarea lor, nici de către tribunal, nici de guvern. Am aflat despre asta direct din presă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 11 bărbaţi din India au fost eliberaţi după ce au violat o femeie însărcinată. Familia îngrozită a victimei: "Am aflat direct din presă"