Antena Meniu Search
x

Ce ar fi păţit o profesoară din Rusia, filmată de un elev declarând că "Ucraina e stat suveran"

O profesoară de Limba engleză din Rusia a făcut o declaraţie "imprudentă" în timpul orei de curs. Marina Dubrova a spus în faţa clasei că Ucraina, invadată de armata rusă de 46 de zile, "este o ţară suverană". Un elev de clasa a opta a filmat momentul şi a denunţat-o autorităţilor, care au intervenit imediat.

de Redactia Observator

la 10.04.2022, 17:35

Femeia a fost filmată pe ascuns de un elev
Femeia a fost filmată pe ascuns de un elev - Profimedia (scop ilustrativ)

Războiul pornit de Rusia în Ucraina continuă, iar în paralel se duce o luptă aprigă pentru a câştiga opinia publică. Într-un astfel de moment, oamenii din Rusia ar fi nevoiţi să aibă grijă cum se exprimă, pentru a nu suporta concecinţe grave. Protestatari şi jurnalişti din Moscova şi nu numai au fost deja sancţionaţi pentru poziţia lor pro-ucraineană manifestată făţiş, unul din cele mai cunoscute cazuri fiind cel al Marinei Ovsiannikova. Aceasta a fost concediată şi amendată după ce a afişat, în direct, un mesaj împotriva războiului.

Profesoară din Rusia, filmată când le vorbea elevilor de războiul din Ucraina

Între timp, şi oamenii obişnuiţi, cu mai puţină vizibilitate, ar fi vizaţi de oficialii ruşi. Potrivit The New York Times, citat de Insider, o profesoară de Limba engleză din Rusia a fost concediată şi amendată după ce un videoclip cu ea, filmat de un elev în timpul orei, a ajuns la autorităţi. Marina Dubrova susţine că singura ei "vină" e reprezentată de comentariile cu privire la statutul de stat suveran al Ucrainei.

Le-ar fi arătat copiilor de clasa a opta un filmuleţ de pe YouTube, pentru a-i pune în temă cu evenimentele din Europa de Est, iar ulterior elevii i-au pus mai multe întrebări.  Aşa că profesoara din Sakhalin le-a răspuns că "Ucraina e o ţară suverană", independentă de Rusia, moment în care o fată a replicat că acest lucru nu mai e valabil. 

Ce a păţit femeia, denunţată de propriul elev

Câteva zile mai târziu, poliţiştii au venit la şcoala unde predă, relatează The Times. Un elev înregistrase discuţia din timpul orei fără permisiunea femeii, iar imaginile au fost difuzate inclusiv în sala de judecată.  Femeia spune că a fost concediată şi amendată cu 400 de dolari pentru "discreditarea publică" a forţelor ruse şi "comportament imoral" în cadrul unei instituţii de învăţământ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Ce ar fi păţit o profesoară din Rusia, filmată de un elev declarând că "Ucraina e stat suveran"