Antena Meniu Search
x

Zelenski denunţă "obiectivul" armatei ruse: "Întregul proiect european". Războiul s-ar întinde dincolo de graniţele Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat în mesajul său zilnic că ţinta Rusiei este ''întregul proiect european'', subliniind totodată că sarcina coaliţiei anti-război este de a pune capăt acum acestui război, relatează EFE duminică. Război Rusia - Ucraina, ziua 46 LIVE TEXT.

de Redactia Observator

la 10.04.2022, 13:03

Zelenski: ''Întregul proiect european, acesta este obiectivul Rusiei''
Zelenski: ''Întregul proiect european, acesta este obiectivul Rusiei'' - Shutterstock

''Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse'', a declarat Zelenski în mesajul său video zilnic de pe canalul său Telegram şi relatat de agenţia Unian. De asemenea, el a precizat că sarcina coaliţiei anti-război este "foarte clară": să pună capăt războiului iniţiat de Rusia.

Zelenski: Rusia ameninţă întreaga Europă

''Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est", a adăugat Zelenski, potrivit Agerpres. Tocmai din acest motiv, a subliniat preşedintele ucrainean, susţinerea dorinţei de pace a Ucrainei nu este doar o datorie morală a tuturor statelor democratice, a tuturor forţelor din Europa.

''Este de fapt o strategie de apărare pentru orice stat civilizat. Puneţi presiune maximă asupra Rusiei pentru a restabili pacea şi securitatea cât mai curând posibil, pentru a readuce puterea în cadrul dreptului internaţional cât mai curând posibil şi pentru a evita o catastrofă prin utilizarea legii forţei, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor'', a spus el.

Pe acelaşi subiect

Războiul Rusia - Ucraina continuă

Ministerul britanic al Apărării a informat că retragerea forţelor ruse din nordul Ucrainei a lăsat dovezi conform cărora civilii au fost luaţi drept ţinte în mod disproporţionat. De asemenea, au fost găsite dovezi că Rusia a folosit dispozitive explozive improvizate (IED) pentru "a provoca victime, a scădea moralul şi a restricţiona libertatea de mişcare a Ucrainei”. Oficialii britanici mai spun că Moscova ar recruta personal eliberat din serviciul militar, inclusiv bărbaţi din Transnistria.

Sâmbătă, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că țara sa este pregătită să înfrunte o nouă ofensivă a Rusiei, dar doreşte, în acelaşi timp, reluarea negocierilor de pace

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Zelenski denunţă "obiectivul" armatei ruse: "Întregul proiect european". Războiul s-ar întinde dincolo de graniţele Ucrainei