Antena Meniu Search
x

Cel puțin 4 morți și alți 49 de oameni dați dispăruți, după ce o mină s-a prăbușit, în China. Peste 900 de salvatori, trimiși de Xi Jinping la fața locului

Cel puțin patru persoane au murit și alte 49 sunt date dispărute după ce o mină s-a prăbușit miercuri, 22 februarie, în regiunea nordică a Mongoliei Interioare din China.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 12:17

Liderul chinez Xi Jinping a ordonat o operațiune de căutare și salvare, în urma căreia au fost găsiți șase supraviețuitori. Ulterior, operațiunea de salvare a fost oprită temporar din cauza a două alunecări de teren, potrivit BBC.

Peste 900 de salvatori au fost trimiși la fața locului

Nu este încă clar ce a făcut ca panta de la mină să cedeze. Peste 900 de salvatori au fost trimiși la fața locului, a informat agenția de presă Xinhua. Xi Jinping a instruit autoritățile să facă „toate eforturile posibile” pentru a găsi supraviețuitori. 

Wei Zhiguo, liderul misiunii de salvare, a declarat că operațiunea a fost întreruptă de o „alunecare mare de teren” miercuri seara. Acest lucru a oprit căutările peste noapte, care au fost, de asemenea, îngreunate de o a doua alunecare de teren, mai târziu în cursul zilei.

Mina s-a prăbușit miercuri în jurul orei 13:00, îngropând peste 50 de muncitori. Prăbușirea a transformat mina morman de moloz de aproximativ 500 m diametru și aproximativ 80 m înălțime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Cel puțin 4 morți și alți 49 de oameni dați dispăruți, după ce o mină s-a prăbușit, în China. Peste 900 de salvatori, trimiși de Xi Jinping la fața locului