Antena Meniu Search
x

Chef cu o stea Michelin din Franţa, concediat după un ritual de iniţiere. Ar fi legat de scaun ore în șir un ajutor de bucătar, cu un măr în gură

Un hotel de lux din Franța și-a concediat bucătarul, chef cu o stea Michelin, după ce ar fi supus un ajutor de bucătar unui ritual de inițiere revoltător. Tânărul ar fi fost legat de un scaun dezbrăcat şi ţinut aşa timp de ore întregi în timpul unui ritual de iniţiere. Chef Aurélien Largeau a condus restaurantul de cinci stele de la Hôtel du Palais din sud-vestul Franţei până pe 21 decembrie, a declarat conducerea hotelului, relatează BBC, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 29.12.2023, 07:11

Chef cu o stea Michelin din Franţa, concediat după un ritual de iniţiere. Ar fi legat de scaun ore în șir un ajutor de bucătar, cu un măr în gură
Chef cu o stea Michelin din Franţa, concediat după un ritual de iniţiere. Ar fi legat de scaun ore în șir un ajutor de bucătar, cu un măr în gură - Profimedia

Potrivit cotidianului Sud Ouest, un ajutor de bucătar ar fi fost supus unor "acte umilitoare".

Procurorul general din Bayonne, Jérôme Bourrier, a declarat pentru AFP că, în acest moment, nu a fost depusă nicio plângere la procuratură, dar Parchetul s-a autosesizat şi a deschis o anchetă preliminară pentru acuzaţii de agresiune sexuală şi violenţă în legătură cu evenimentele care ar fi avut loc la Hôtel du Palais, un hotel de lux din Biarritz.

Acest "incident îngrijorător" a dus, de asemenea, la plecarea bucătarului-şef al hotelului de lux, Aurélien Largeau, distins cu o stea Michelin, a aflat joi AFP de la grupul Hyatt, care administrează hotelul.

Bucătarul a negat totul

Pe acelaşi subiect

Potrivit Sud Ouest, incidentul a avut loc în bucătărie în data de 2 decembrie. Timp de mai multe ore, un tânăr ajutor de bucătar a fost legat gol de un scaun, cu un măr în gură şi un morcov în fund, în faţa membrilor echipei şi în prezenţa bucătarului Aurélien Largeau. Imaginile au fost înregistrate şi împărtăşite pe reţelele sociale, deşi între timp au fost retrase.

"Conducerea Hôtel du Palais a fost informată de incidentul îngrijorător care a avut loc în incinta hotelului şi de imaginile care au fost difuzate", a declarat un oficial al grupului Hyatt, care operează hotelul. "Acest incident nu reflectă valorile pe care le susţinem, a fost efectuată o anchetă şi au fost luate deciziile corespunzătoare. Siguranţa, sănătatea şi bunăstarea colegilor, clienţilor şi partenerilor noştri sunt priorităţile noastre de top", a adăugat aceasta, fără a face alte comentarii.

Bucătarul Aurélien Largeau, în vârstă de 31 de ani, a "negat în mod oficial acuzaţiile" care i-au fost aduse, declarând pentru France Bleu Pays Basque că sunt "false şi defăimătoare". Aurélien Largeau a spus că "în mod evident, condamnă orice formă de maltratare, iniţiere sau umilire în cadrul echipei şi în general. Nu m-aş asocia niciodată cu un astfel de comportament", a adăugat el, precizând că îşi pregăteşte apărarea împreună cu avocaţii săi.

Potrivit Sud Ouest, Aurélien Largeau a plecat la 21 decembrie. Bucătarul-şef, recrutat în 2020 pentru a conduce restaurantul hotelului de cinci stele, primise o stea Michelin încă de anul trecut.

Contactată, municipalitatea Biarritz, principalul acţionar al societăţii semi-publice care deţine hotelul, Socomix, a cărui gestionare a personalului este delegată grupului Hyatt, nu a dorit să comenteze pe această temă. "Am aflat din presă", a declarat Patrick Destizon, unul dintre directorii societăţii şi consilier municipal la Biarritz. "La şedinţa consiliului de administraţie care a avut loc la 21 decembrie, în timpul căreia conducerea (hotelului) şi-a prezentat raportul trimestrial de gestiune, acest episod nu a fost menţionat", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Chef cu o stea Michelin din Franţa, concediat după un ritual de iniţiere. Ar fi legat de scaun ore în șir un ajutor de bucătar, cu un măr în gură