Antena Meniu Search
x

Cine este Dorel Grec, românul de 35 de ani care şi-a ucis fostul iubit octogenar, în Italia. Mobilul crimei, descris pe larg în mesajele trimise victimei. "Trebuia să-l omor"

Dorel Grec, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat pentru uciderea fostului său iubit, un italian de 82 de ani care locuia în Milano. Octogenarul a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit. Imediat după crimă, românul a mers liniştit la locul de muncă, de unde a fost ridicat la scurt timp de poliţişti. Dovezile împotriva sa devin tot mai consistente. Cu două ore înainte să săvârşească omorul, Dorel Grec i-a trimis victimei o serie de e-mailuri în care explică de ce are de gând să-i ia viaţa.

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 12:37

- Captură video Corriere

O crimă înfiorătoare a avut loc luni seara, într-un apartament din zona Porta Romana, unde Dorel Grec l-a ucis pe Pierantonio Secondi. Bărbatul de 35 de ani, de origine română, soţ şi tată a doi copii a fost urmărit după atac de carabinierii din Melegnano şi a fost găsit în farmacia unde lucra, scrie publicaţia Corriere

Filmul crimei pasionale din Milano

Nouă minute, atât i-a luat românului să intre în locuinţa italianului pentru a-l ucide. A intrat în imobil cu ajutorul unui vecin, apoi a folosit o drujbă pentru a sparge uşa apartamentului. A reuşit în cele din urmă să intre peste bărbatul de 82 de ani, pe care l-a şi ucis. Imediat după atac, românul a încercat să incendieze apartamentul pentru a şterge urmele crimei.

Victima a încercat să se apere folosindu-se de un spray lacrimogen, dar criminalul a reuşit să îl lovească atât de puternic încât l-a pus la pământ. Pentru a fi sigur că şi-a dus planul la bun sfârşit, bărbatul de 35 de ani l-a înjunghiat pe fostul partener folosindu-se de un cuţit din bucătărie.

Pe acelaşi subiect

Românul a fost prins în farmacia unde lucra

Vecinii au fost cei care au alertat autorităţile, raportând zgomote suspecte venite din apartamentul italianului, crezând că este vorba despre o spargere. Când primele echipaje ale mobilului carabinierilor au ajuns în via Giulio Romano, au văzut fum ieșind din apartament. Nu a fost o încercare de incendiu ci arderea provocată de lanţul drujbei pe lemnul ușii din față.

Dovezi incontestabile. Motivul crimei, în e-mailurile trimise cu 2 ore înaintea crimei

Poliţiştii l-au identificat uşor pe român pentru că penumele său era emis deja un ordin de restricţie, pe care victima îl ceruse în urma ameninţărilor pe care le primise din partea acestuia. În apartament au fost găsite, de asemenea, şi obiecte personale ale bărbatului în vârstă de 35 de ani. Mai multe imagini înregistrate de camerele de supraveghere montate în zonă l-au surprins pe român fugind din apartamentul italianului la scurt timp după ce l-a ucis.

Pe lângă imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi mărturiile vecinilor, există şi alte dovezi împotriva românului. Poliţiştii au găsit o serie de e-mailuri trimise victimei cu puţin timp înainte de crimă. În aceste mesaje, Dorel Grec explică inclusiv motivul pentru care avea de gând să-i ia viaţa. De asemenea, o ameninţă şi pe sora fostului său iubit, precum şi pe partenerul acesteia. Interogat de carabinieri, Dorel Grec a mărturisit că "trebuia" să-l omoare pe octogenarul care-i fusese iubit timp de un an, până ce au pus capăt relaţiei cu câteva luni în urmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Cine este Dorel Grec, românul de 35 de ani care şi-a ucis fostul iubit octogenar, în Italia. Mobilul crimei, descris pe larg în mesajele trimise victimei. "Trebuia să-l omor"