Antena Meniu Search
x

Coincidenţă macabră. Toată planeta şi-a amintit cum a murit fiul lui Bruce Lee în ziua în care Alec Baldwin a împuşcat doi oameni pe platoul de filmare

Directorul de imagine Halyna Hutchins a murit, iar regizorul Joel Souz este în stare critică, după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită, pe un platou de filmare din New Mexico. Incidentul nu este singular. În 1993, actorul Brandon Lee, fiul legendarului Bruce Lee, a murit după ce a fost împuşcat cu un glonţ de calibru 44 în timp ce filma scena morţii în „The Crow”.

de Redactia Observator

la 22.10.2021, 13:04

Scenă din filmul "The Crow"
Scenă din filmul "The Crow" - Profimedia Images

Un purtător de cuvânt al actorului Alec Baldwin a confirmat că a avut loc un accident pe platourile de filmare din cauza unei arme de recuzită cu cartușe goale care s-a declanşat din greşeală. Presa locală a scris că actorul în vârstă de 68 de ani a fost văzut plângând în faţa biroului şerifului, iar încercările de a-i lua declaraţii nu au avut succes.

Nu este singura tragedie de acest fel pe platourile de filmare. Actorul Brandon Lee, fiul legendarului karatist Bruce Lee, a fost împușcat mortal de un alt actor în timpul unei scene din filmul "The Crow". Pistolul trebuia să aibă cartușe oarbe, însă autopsia a dezvăluit că un glonţ a ajuns aproape de coloana sa vertebrală.

În dimineața zilei de 31 martie 1993, actorii se aflau pe platourile de filmare din Carolina de Nord. În timp ce Lee a intrat în încăpere, pentru a filma o scenă, a fost împușcat mortal de un alt actor, de la o distanță de aproximativ 6 metri. Trase de la distanțe mici, gloanțele oarbe pot ucide. Deși arma ar fi trebuit să fie încărcată cu cartușe goale, polițiștii au descoperit că un glonț de calibru 44 i-a fost fatal lui Brandon Lee. Tânărul de 28 de ani a murit câteva ore mai târziu, la spital. 

Pe măsură ce poliția investiga această tragedie, voci din echipa de filmare au susținut că filmul este blestemat, după o serie de alte incidente care s-au petrecut pe platou, iar unii au pus moartea actorului pe seama unui rival necunoscut. Însă, adevărul a fost mai puțin sinistrru, dar la fel de tragic: Brandon Lee a fost împușcat cu glonț orb, în urma unei defecțiuni a armei de recuzită.

Pe acelaşi subiect

Mesajul familiei lui Brandon Lee, în urma incidentului în care a fost implicat Alec Baldwin

Familia lui Brandon Lee a transmis pe Twitter un mesaj în urma tragicului eveniment care a avut loc pe platourile de filmare pentru westernul "Rust". 

“Toate gândurile noastre bune merg către familiile Halynei Hutchins și Joel Souza și către toți cei implicați în incidentul din New Mexico. Nimeni nu ar trebui să moară din cauza unui pistol, pe un platou de filmare. Punct”, a scris Sharon Lee, sora lui Brandon Lee, ptorivit Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Coincidenţă macabră. Toată planeta şi-a amintit cum a murit fiul lui Bruce Lee în ziua în care Alec Baldwin a împuşcat doi oameni pe platoul de filmare